Главная » 2022 » Вересень » 17 » Будівельний матеріал: блоки для будівництва будинку
19:39
Будівельний матеріал: блоки для будівництва будинку

блок будівництво будинок У житловому будинку найважливіше це комфорт. Він, у свою чергу, залежить від матеріалу, з якого збудовано будинок. Необхідно правильно вибирати блоки для будівництва. Інакше гроші, час і сили будуть витрачені даремно. Будівельні блоки - популярне рішення. Вони відносно дешеві, мало важать, добре тримають тепло та забезпечують якісну звукоізоляцію. Але всі ці параметри залежать від виду і виробника будівельних блоків.

Будівельні блоки прийнято оцінювати за декількома параметрами - теплоізоляція, звукоізоляція, міцність, опір зовнішнім факторам, паропропускання. А також, звичайно, - ціна та матеріал.

Виділяють такі види блоків, як:

  • шлакоблоки;
  • полістиролблоки;
  • комірчасті блоки.

Вони відрізняються матеріалом та технологією виготовлення, від яких залежать їхні властивості.

Вибирати будівельні блоки необхідно, виходячи з того, що ви хочете будувати. Для житлових будинків важливі параметри наведені вище. Для підсобних приміщень це не так важливо і можна сконцентрувати увагу на показниках міцності та ціни.

Комірчасті блоки

Вони не призначені для будівництва багатоповерхових будинків. Головний їхній мінус - вони потребують періодичного догляду. Не рекомендується будувати з них підсобні і господарські приміщення, оскільки блоки потрібно час від часу прогрівати, інакше вони починають руйнуватися.

Комірчасті блоки ділять ще на кілька типів:

  • газобетонні;
  • пінобетонні;
  • газосилікатні блоки.

Газосилікатні та газобетонні блоки мають однаковий склад, але різні пропорції.

Перші виготовляються гарячою обробкою в автоклаві. Для комірчастої структури під час створення суміші додають пудру з алюмінію. Сполучною речовиною є переважно вапно або в дуже малій кількості цемент. Колір блоку - білий. Така технологія виготовлення видає міцний продукт із високими шумо- та теплоізоляційними властивостями. Однак такий матеріал дуже добре вбирає вологу і без спеціальної обробки руйнується.

Газобетон має у своєму складі вапно, воду, пісок та цемент, якого в ньому більше половини. Має комірчасту структуру за рахунок додавання пудри з алюмінію під час виробництва. При виготовленні твердне природним шляхом. Сірий колір. Відрізняється від газосилікату тим, що має вищий опір до вологи, але втрачає свої шумоізоляційні властивості. Якщо порівнювати за ціною, то газобетон вийде дешевше.

Пінобетон повністю відрізняється своїм складом від попередніх блоків. Свою комірчасту структуру він отримує завдяки додаванню піноутворювача в суміш. Твердне природним шляхом. Поглинає багато води, потребує усадки. Має середню міцність та середнє шумо- та теплоізоляційні властивості.

Керамзитобетонні блоки

Відмінна риса – міцність, стійкість, опір до зовнішніх факторів. Отримують методом пресування та спалювання бетону.

Склад:

  • пісок;
  • вода;
  • керамзит;
  • наповнювач (найчастіше гравій).

Сполучна речовина - гіпс або вапно.

Важливою перевагою є можливість пропускання повітря. Це створює відмінний клімат у приміщенні. Ідеально підходить для будівництва багатоповерхових споруд.

блок будівництво будинок

Майже повністю відсутній фактор усадки, добре регулює вологість. Ціна вища, ніж у матеріалу, розглянутого раніше. Але все залежить від фірми-виробника.

Шлакоблоки

Зручні у роботі. Можна змішати суміш і створити шлакоблок самому. Головна перевага - ціна. Вона дуже низька і дозволити собі шлакоблок зможе кожен. Пов'язано це з якістю матеріалу сумішей.

Має низькі показники з усіх характеристик. Він не морозостійкий, має слабку теплоізоляцію, низьку міцність, низьку звукоізоляцію, не відповідає екологічним вимогам. Абсолютно не підходить для спорудження житлових будинків, але його можна використовувати для будівництва підсобних приміщень.

Полістиролбетонні блоки

Нове покоління будівельних матеріалів. Відмінні показники за всіма параметрами: висока міцність, пропускають повітря, відмінна тепло- та звукоізоляція, морозостійкість, відповідають усім екологічним нормам. А також довговічні та не вимагають додаткового утеплення.

Виробляються різної щільності, що дає можливість підібрати максимально підходящий матеріал для своїх цілей. Вкрай прості в укладанні, але необхідно облицьовувати. З мінусів може змінювати свої властивості при зміні кліматичних умов. Однак цей матеріал все одно значно перевершує такі популярні зараз піноблоки та газосилікатні блоки.

Категория: Загородный дом | Просмотров: 198 | Добавил: admin | Теги: матеріал, будівництво, будинок, блок, будівельний | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar