Главная » 2017 » Травень » 27 » Будівництво будинку: дерев'яні будинки і зруби
10:45
Будівництво будинку: дерев'яні будинки і зруби

Нікого не дивує той факт, що будинки, які зводяться з каменю і бетону, вже давно і міцно увійшли в наш побут. Тому, коли мова заходить про те, щоб вибрати матеріал для заміського будинку, багато людей діють, виходячи з міцно сформованих стереотипів, що це повинно бути щось монументальне і грандіозне.

Споконвіку наші предки будували дерев'яні будинки, причому зводили вони їх на століття, а потім не одне покоління виростало в цьому будинку. Доводиться з великим жалем визнати, що ці славні традиції багато в чому втрачені, і на даний момент мало хто з нас проживає в такому "родовому гнізді".

Досить довгий час дерево вважалося не дуже надійним матеріалом, так як воно схильне до руйнівної дії вологи і вогню. Тому людям, які мають дерев'яні будинки, доводилося вживати заходів підвищеної безпеки. У наш час з'явилася чудова можливість при будівництві таких будинків комбінувати натуральні матеріали з штучним, а також застосовувати різноманітні просочення для деревини, що дозволяють надійно захистити її від псування. Тому зовсім не дивно, що дерев'яні будинки поступово стають дуже популярними у сучасних забудовників.

Для наших людей такі будинки вважаються найближчими, рідними і природними, збоку до них можна прилаштувати улюблену всіма баню таким чином, щоб заміське житло виглядало в єдиному стилі. Дерево, до того ж, є натуральним матеріалом, який володіє необхідною енергетикою, вона дихає і живе подібно до людини. Завдяки цим чудовим властивостям деревини, люди відчувають себе в дерев'яних котеджах комфортно і затишно. Зрозуміло, дерев'яні будинки можна побудувати різними способами і з різних матеріалів, використовуючи новітні технології, які передбачають поліпшення якості обробки колод, підвищення надійності їх з'єднання і прискорення процесу зведення будинку.

Головною проблемою при будівництві будинків з деревини є усушка, прискорення процесу якої давно вироблено професійними будівельниками, які можуть все заздалегідь продумати. Наприклад, в колодах робляться спеціальні пропили, вони дають можливість деревині висихати без тріщин, не даючи усадки порушити хід нормальної експлуатації будинку.

Варто нагадати про те, що дерев'яне будівництво володіє вагомими естетичними можливостями, включаючи різноманітне декорування і різьблення по дереву.

Категория: Загородный дом | Просмотров: 1510 | Добавил: admin | Теги: дерево, будівництво, зруби, будинок | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar