Главная » 2019 » Травень » 21 » Цвіль у ванній: захист і методи боротьби
11:07
Цвіль у ванній: захист і методи боротьби

Цвіль у ванній: захист і методи боротьби Висока вологість у ванній кімнаті може спровокувати появу цвілі - грибка чорного кольору, що вражає стіни, підлогу, стелю, затірку між плитками і навіть силіконовий герметик на бортах ванн і душових кабін. Цвіль не тільки псує зовнішній вигляд санвузла - вона може спровокувати появу алергії у жителів квартири. Ми розповімо Вам, як перемогти вже наявний грибок і як запобігти його появі в майбутньому.

Як позбутися від цвілі

Професійний підхід

Якщо Ви не хочете змішувати порошки та рідини самостійно і не бажаєте експериментувати, спробуйте вже готове до використання противогрибкове антисептичне просочення для стін і стель. Така продукція випускається у вигляді емульсій або розчинів. Перед нанесенням просочення слід очистити уражену ділянку від цвілі за допомогою жорсткої щітки. Потім на цю поверхню слід нанести просочення і залишити її до повного висихання.

Народні методи

Багато хто використовує і такі способи боротьби, наприклад, як нанесення на уражені пліснявою поверхні відбілювача, розчину оцтової кислоти або перекису водню. Подібні методи можуть бути ефективні тільки в тому випадку, якщо грибок не проріс глибоко в стіну або шов.

Як захистити ванну від цвілі

Перш за все, варто забезпечити хороший повітрообмін. Перевірте, щоб вентиляція працювала правильно - вона повинна витягати вологу з приміщення разом з повітрям. Також варто припинити сушити білизну у ванній кімнаті. Мокрі речі збільшують рівень вологості, отже, ризик появи цвілі зростає в рази.

Якщо це можливо, встановіть в санвузлі електричну або водяну сушильну батарею для полотенця - вона зможе злегка осушити повітря. Також Ви можете періодично проводити обробку всіх поверхонь протигрибковими засобами, щоб попередити появу цвілі.

Категория: Практические советы | Просмотров: 797 | Добавил: admin | Теги: ванна, цвіль, поради | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar