Главная » 2023 » Січень » 24 » Дизайн інтер'єру: мінімалізм чи класика - в чому різниця
22:08
Дизайн інтер'єру: мінімалізм чи класика - в чому різниця

При оздобленні квартир часто їхні власники не можуть визначитися з вибором стилю і намагаються поєднати кілька стилів. Іноді такі експерименти закінчуються чудовим кінцевим результатом, проте здебільшого виходить інтер'єр, стиль якого досить складно визначити.

дизайн інтер'єр мінімалізм

Сьогодні існує безліч стилів, серед яких особливою популярністю користуються мінімалізм та класичний стиль. У чому між ними різниця?

Внутрішнє оздоблення приміщень у стилі мінімалізм можна охарактеризувати такими словами:

  • елегантність;
  • простір;
  • функціональність.

Даний стиль дизайнери застосовують для оформлення приміщень різного призначення, оскільки концепція стилю чудово підходить як для офісу, так і квартири або заміського будинку. Часто мінімалізм використовують для оформлення квартир-студій, оскільки великі площі дозволяють показати цей стиль у повній красі.

Вікна висотою від стелі до підлоги, правильне зонування простору, натуральні матеріали, мінімальне використання деталей, які не несуть функціонального навантаження (вази, картини тощо), правильні геометричні форми меблевих аксесуарів – це основні особливості даного стилю. Що стосується кольорової гами, то мінімалізму притаманні кремові, пісочні коричневі, чорні кольори. Дуже рідко дизайнери при реалізації цього стилю використовують якісь яскраві кольори та відтінки.

дизайн інтер'єр класика

Часи змінюються, а класичний стиль завжди модний. Класика в інтер'єрі характеризується спокоєм, симетричністю та гармонією. Ідеальний класичний стиль вимагає наявність меблів з дорогих порід дерев, дерев'яного паркету, картин, драпірування і безлічі різних меблевих аксесуарів. Як правило, меблеві аксесуари мають різьблені вигнуті форми і оббиті дорогими тканинами або шкірою. Також досить часто дизайнери, реалізуючи цей стиль, використовують ліпнину для благоустрою стелі. Що стосується колірної палітри, то в класичному стилі використовують кремові, бежеві, коричневі, жовті кольори.

Підсумовуючи, можна сказати, що відмінності між двома вищеописаними стилями досить суттєві, оскільки класичний стиль багато в чому визначається аксесуарами, а мінімалізм навпаки використовує їхню мінімальну кількість, щоб надати приміщенню більшого простору.

Категория: Интерьер | Просмотров: 1274 | Добавил: admin | Теги: мінімалізм, інтер'єр, класика, дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar