Главная » 2019 » Серпень » 5 » Електрокаміни: розглянемо чи варто купувати
17:11
Електрокаміни: розглянемо чи варто купувати

Тихий тріск полін, загадкові тіні на стінах, келих терпкого вина і хриплувате соло саксофона... Затишна картинка, чи не так? Добре посидіти ввечері перед каміном і зігрітися ковтком теплого фруктового вина, ось тільки в міських квартирах немає димоходу і класичний камін в них не встановиш. Виходом в такій ситуації буде покупка електрокаміна.

Чотири "за" покупки електрокаміна

  1. Пожежна безпека. Немає вогню, немає диму. Електрокамін не більше пожежонебезпечний, ніж будь-який електроприлад при правильному використанні.
  2. Свобода вибору. Електрокамін можна встановити в будь-яке приміщення, а не тільки в спеціально обладнане димоходом.
  3. Високий рівень імітації живого полум'я. Сучасні виробники виготовляють електрокаміни, які з першого погляду складно відрізнити від натурального.
  4. Ціна. Електрокамін дешевше натурального в середньому рази в чотири.

Розташування в інтер'єрі

Питання покупки вирішено, залишається лише вирішити який дизайн повинен бути у електрокаміна. По суті, сучасний електричний камін включає в себе обігрівач (електротопка) і обрамлення (портал).

Класичні портали з обробкою з натурального або штучного каменю, а також з масиву цінних порід дерева ідеально підходять для стилів: кантрі, класика, бароко, арт-деко і інші. Для сучасних стилів, таких як мінімалізм або хай-тек, потрібно підбирати каміни з порталами обробленими сучасними матеріалами: пластиком, нержавіючою сталлю і так далі.

Незалежно від стилю в дизайні портали для електрокамінів екстра-класу виконані виключно з якісних матеріалів. Вартість кращих обрамлень для електротопки з натурального каменю починається з суми сто тисяч гривень, для варіантів з дерева цінних порід від сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, сучасні портали класу люкс починають свою вартість від п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Провідним виробником елітних камінів по праву можна назвати фірму Arriaga. Ця компанія спеціалізується на виробництві порталів з натурального мармуру та інших цінних каменів. Багата фактура натурального каменю і майстерна робота майстрів компанії народжують розкішні твори мистецтва для прикраси вашого будинку.

Портали для електрокамінів можна зробити на замовлення. У цьому випадку ціна безумовно буде вищою, ніж для типового виробу, але це буде унікальний екземпляр і за стилем він буде ідеально поєднуватися саме з вашим приміщенням. Практично всі голлівудські знаменитості вважають за краще замовляти обрамлення для камінів саме авторське, вважаючи за краще їх типовим. Так, за чутками, Дженіфер Лопес придбала дизайнерський портал для каміна за шістсот п'ятдесят тисяч доларів.

Електротопки за стилем виконання також діляться на класичні і сучасні. Для класичних топок характерна золота рамка і відповідне внутрішнє оздоблення, у сучасних моделей топка гармонійно поєднується з порталом і виконана з зовсім інших матеріалів, наприклад, рама, як правило, з нержавіючої сталі.

Категория: Практические советы | Просмотров: 729 | Добавил: admin | Теги: Електрокамін, купити, поради | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar