Главная » 2017 » Вересень » 4 » Як клеїти шпалери самостійно: поради
13:52
Як клеїти шпалери самостійно: поради

Шпалери є одним з найстаріших елементів декору оселі. Але до цих пір вони не втратили своєї популярності і до сих пір використовуються в переважній більшості квартир.

Для того, щоб шпалери добре виглядали і довго служили, необхідно не тільки зробити правильний вибір при їхній покупці, але також і правильно їх наклеїти. І хоча для цього не потрібно особливих знань або умінь, кілька корисних рекомендацій, про те, як клеїти шпалери, будуть корисні для кожного. Саме тому в цій статті розглянемо як правильно клеїти шпалери, щоб вони добре виглядали і довго служили.

Для початку необхідно підготувати стіни приміщення, яке необхідно обклеїти. Для цього потрібно повністю зняти з них старе покриття, будь-то шпалери або фарба. Старі шпалери легко знімаються за допомогою спеціальної рідини.

Наступне, на що слід звернути увагу - температура і вологість у кімнаті. Так, температура повинна бути в межах 18-20 градусів, так як, якщо вона буде нижче - холодне повітря стане причиною виникнення бульбашок повітря під шпалерами. Якщо вище - клей висохне дуже швидко, що призведе до появи розводів. Клеїти шпалери потрібно починати від вікон, щоб стики між двома листами були менш помітними.

Для наклеювання шпалер найкраще використовувати спеціальний розчин. Хороший для шпалер клей володіє відмінним склеюючим фактором, а також майже незалежний до вологи. Якщо в приміщенні висока вологість, то в клей можна додати спеціальний засіб, який запобігає появі цвілі. При розведенні шпалерного клею потрібно звернути увагу, щоб його консистенція була однорідна і не було помітно грудочок або пластівців. Для різних типів шпалер існують спеціальні шпалерні клеї, особливо це важливо при наклейці вінілових, текстильних і флізелінових шпалер.

Як слід розводити шпалерний клей - можна дізнатися в інструкції, яка обов'язково повинна до нього додаватися. Після приготування розчину потрібно намазати ним кінцівки до довжини стіни шпалерні листи, після чого щільно притиснути до стіни і розтерти валиком, щоб під шпалерами не залишалися бульбашки повітря.

Не варто водити валиком занадто сильно, таким чином можна пошкодити малюнок, нанесений на шпалери. У разі, якщо необхідно обклеїти місце, де розташована розетка або вимикач, потрібно вирізати під них отвір.

Категория: Практические советы | Просмотров: 1067 | Добавил: admin | Теги: шпалери | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar