Главная » 2019 » Серпень » 4 » Японський стиль в інтер'єрі: зв'язок з природою
22:35
Японський стиль в інтер'єрі: зв'язок з природою

Японський стиль надає великого значення зв'язкам з природою і водою - вируючі водяні і парові фонтани допомагають створити безтурботну атмосферу. За межами будинку або безпосередньо всередині житлового простору водяні прилади привносять в інтер'єр ніжні хвилюючі нотки, такі речі не приносять користі, але завжди привертають увагу.

Фонтани - не єдиний спосіб привнести водяні мотиви в інтер'єр. Можна використовувати водяну стіну, яка окремо стоїть або вбудована в чашу, в якій постійно циркулює вода, або витончений зволожувач повітря. Якщо хочеться додати чогось незвичайного - можна віддати перевагу картині, що зображує потоки води або хвилі.

Зелень і рослинність наповнює японський стиль життєвою енергією. Підібравши традиційні для цієї культури рослини, такі як бонсай або бамбук, висадіть їх в мінімалістично оформлений горщик, дерев'яний, кам'яний або з іншого органічного матеріалу. Палітра кольорів повинна бути стриманою: зелене листя у більшому фаворі, ніж щедрі колбори цвітіння.

Хочеться чогось більшого, ніж класичні японські рослини? Виберіть рослини, відповідні стилю: хвощ, декоративні трави та інші. Можна використовувати ікебану - освячене століттями мистецтво створення композицій з квітів (немає сорому в тому, щоб звернутися за порадою до професійного флориста, якщо немає досвіду в складанні конструкцій з квітів).

І знову зв'язок з природою. Скелі і камені - центральна частина японського стилю, їх найчастіше можна зустріти в традиційних садах каменів. Гладкі відполіровані камені, як ніби тільки що з дна річки - краще доповнення до почуття ясності і плинності японського житлового простору.

Обов'язково додайте сад каменів в навколишній ландшафт будинку. Можна наповнити камінням і житловий простір. Кахель у ванній, підлога і стіни - стануть відмінним місцем для каменів.

Зроблені з обробленого очерету циновки татамі є найбільш типовим для японського стилю покриттям підлоги. Вони символізують японський стиль більше, ніж будь-які інші предмети. Мінімалістські і гладкі, вони допомагають підкріпити спокій простору.

Традиційно, циновки татамі мають використовуватися у строго визначеному порядку, а тому підбирають розміри відповідно до розміру кімнати. Не має сенсу дотримуватися цих старих правил сьогодні - виберіть ту рогожу, яка найкраще підійде.

Не тільки підлога, а й стіни можуть бути прикрашені за допомогою циновки. Повісьте її на стіну, як килим або клаптеву ковдру. Татамі додасть акцент спокійних кольорів і текстури простору. Ними так само можна покрити стіл.

Натуральне освітлення відіграє провідну роль в японському стилі, але строгі і прості лінії інтер'єру не блякнуть з приходом заходу. Ця японська підвісна лампа над нічним столиком освітлює приміщення в нічний час, вигідно заміщаючи традиційну настільну лампу. Можна також віддати перевагу культовій підвісний лампі Нельсона, яка просто просякнута японським стилем.

Підвісні паперові ліхтарики є квінтесенцією японців, але не варто думати, що вони створені тільки для вечірок і дитячих кімнат. Сучасні виробники меблів і аксесуарів (наприклад, Ікеа) часто пропонують дизайнерські паперові лампи, які добре вписуються в японську естетику.

Категория: Интерьер | Просмотров: 674 | Добавил: admin | Теги: стиль, інтер'єр, японський | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar