Главная » 2023 » Березень » 20 » Керамоблоки: переваги використання у будівництві
22:45
Керамоблоки: переваги використання у будівництві

Керамічні блоки користуються популярністю на будівельному ринку в основному завдяки своїм технічно-експлуатаційним характеристикам, які властиві виробам із будівельної кераміки. Даний матеріал для кладки, розрахований на використання при малоповерховому будівництві. До основних переваг керамоблоків відноситься хороша звуко- і теплоізоляція, паропроникність та теплоємність.

Дані керамічні матеріали відрізняються щільністю: їх випускають пористими і щільними. Щільний керамічний матеріал здатний поглинути до 6% води від своєї маси, а пористі — 6-20%.

Керамічні блоки характеризуються високою тепловою інертністю. Тому керамоблоки застосовуються в одношарових конструкціях стін, оскільки не потребують додаткових утеплювальних матеріалів. Одношарова стінова конструкція менше схильна до механічних пошкоджень, вона суттєво спрощує будівельні роботи.

Керамоблок характеризується екологічною чистотою, оскільки основною сировиною є глина. Повітряні порожнечі та капілярна структура забезпечують оптимальний вологообмін. Перераховані вище властивості дозволяють підтримувати, в житловому приміщенні, комфортний температурно-вологий баланс. Стіна з керамоблоку паропроникна, стійка до кислот, ультрафіолету, плісняви та грибка.

Крупноформатний керамоблок здатний замінити 15 цеглин стандартного розміру. Порожнеча робить матеріал легким, при цьому значно спрощує кладку. Порівнюючи швидкість будівництва, слід зазначити, що керамоблокова стіна зводиться набагато швидше за цегляну. Тут необхідно врахувати економії розчину. Блоки з'єднують пазо-гребеневим стиком, тому відпадає необхідність у цементному розчині у вертикальних швах. За рахунок цього досягається 4-кратна економія розчину.

Категория: О материалах | Просмотров: 672 | Добавил: admin | Теги: Керамоблоки, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar