Главная » 2017 » Вересень » 1 » Колірна гамма приміщення: наші поради
08:03
Колірна гамма приміщення: наші поради

Все що нас оточує - має на нас вплив. Предмети, пейзажі, запахи, аромати, колір - все це і багато іншого впливає на настрій, стан і самопочуття людини. Колірне сприйняття нами навколишнього світу вкрай важливе для позитивного настрою та гарного самопочуття. Тому вибір колірного рішення дуже важливий і для будинку, і для офісного приміщення. Вибираючи колір для оформлення стін і декору необхідно орієнтуватися не тільки на власні уподобання і смаки, але і на сприйняття кольору в цілому.

Науковцями, за багато років та експериментів, було доведено вплив кожного з основних і найбільш популярних кольорів і відтінків на психоемоційний стан людини.

Білий колір в оформленні приміщень ще кілька років був досить популярним, але зараз він не займає лідируючих позицій в рейтингу кольорів для інтер'єру. У багатьох людей - цей колір асоціюється з лікарнями або іншими державними установами. Незважаючи на це його досить часто використовують для створення легкої, невимушеної атмосфери в будинку або офісі. Крім того, білий колір чудово поєднується з більшістю інших кольорів.

Жовтий колір - яскравий, сонячний, позитивний колір. Є досить популярним кольором разом з більшістю варіацій і відтінків жовтого кольору. Цей колір розслабляє, заспокоює і сприяє заспокоєнню. Дуже доречним він буде в спальні, або ж у вітальні.

Прямо протилежним ефектом володіє червоний колір. Він розбурхує, збуджує, дарує енергію і додає сили. Але в надмірних кількостях може викликати роздратування і навіть агресію. Саме з цієї причини дизайнери рекомендують використовувати його в інтер'єрі з великою обережністю і в помірних кількостях.

Найбільш популярними зараз прийнято вважати синій і зелений кольори, разом з усіма їхніми відтінками. Ці кольори розслабляють, створюють атмосферу затишку і комфорту, налаштовують на позитив і дарують відчуття захищеності. Обидва ці кольори популярні як в домашніх інтер'єрах, так і при облаштуванні нежитлових приміщень.

Категория: Загородный дом | Просмотров: 1112 | Добавил: admin | Теги: колірна гамма, приміщення | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar