Главная » 2022 » Листопад » 10 » Королева букетів - ароматна та розкішна троянда
00:24
Королева букетів - ароматна та розкішна троянда

троянда На світі не знайдеться жодної людини, яка б дійсно не любила квіти, і особливо троянди. Адже троянда це королева букетів. Ці квіти споконвіку вважаються символом кохання, романтики, знаком уваги та поваги. У дикій природі зустрічається більше трьохсот різновидів троянд, а квітів, вирощених спеціально ще більше. Як правило, троянди виростають на кущах, але існують також плетисті, кучеряві по огорожі або стінах будинку, карликові рослини, які з успіхом можна виростити у себе вдома.

Троянди мають безліч квітів і відтінків, мають неймовірний, чудовий запах, а також колючі шипи, які захищають рослину від ворогів.

У троянди давня та барвиста історія. Століттями вона була символом і любові, і краси, і політики, і тривалих воєн. Судячи з археологічних знахідок, троянда з'явилася на землі ще понад 35 мільйонів років тому. А вирощувати спеціально рослину почали у стародавньому Китаї, близько 5 тисячоліть тому.

У давній Греції троянда присвячувалася красуні Афродіті, яка була богинею краси та кохання. За легендою, коханого богині під час полювання було вбито, і Афродіта вирушила на пошук його бездиханого тіла. Камені поранили її ступні, і крапельки крові з цих ран перетворювалися на дивовижні квіти. З того часу яскраво-червона троянда символізує пристрасне кохання.

У стародавньому Римі троянда була символом великої таємниці. Тоді відомо було вираз "під трояндою сказано", що означало збереження в секреті.

У середні віки троянда асоціювалася з Богоматір'ю. Чотки, присвячені їй, у складі яких були білі і червоні намистини, що чергувалися, називалися розарій.

У 15 столітті троянда використовувалася як символіка двох відомих ворогуючих історичних родів, які боролися за владу в Британії. Символом одного з того роду була біла троянда, іншого – червона, а їхнє протистояння отримало в історії назву "Війна троянд".

Аж до 19 століття всі троянди були майже двох кольорів: білого і червоного. Лише в цей час у Китаї була вирощена перша яскраво-червона троянда, а потім і більш нестандартні її види – жовті, помаранчеві та зелені.

троянда

Довгий час не вдавалося вивести лише синю та чорну троянду, але завдяки старанням садівників та селекціонерів вдалося ввести синій сегмент у троянди, і зараз існують квіти з різними відтінками синього кольору. Такі троянди мають успіхи в тих, хто хоче проявити фантазію і здивувати свою обраницю незвичайним букетом.

Троянда використовується не лише як декоративна квітка, а й у кулінарії, де з її пелюсток роблять найсмачніше варення, та у східній медицині для лікування різних недуг. Ця красива квітка активно використовується у створенні жіночої та чоловічої парфумерії, у вигляді готової рожевої олії або як невід'ємна складова багатьох парфумерних композицій.

Категория: Ландшафтный дизайн | Просмотров: 210 | Добавил: admin | Теги: Троянда, букет | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar