Главная » 2017 » Травень » 27 » Недорогі побутівки: чи завжди це виправдано
10:25
Недорогі побутівки: чи завжди це виправдано

Коли щасливими володарями дачної ділянки планується будувати капітальний дачний будинок, то передбачається, що всі будівельні роботи закінчаться швидко, і не доставлять жодних турбот. Але не завжди мрії і реальність співпадають. Як правило, процес будівництва затягується на місяці, а іноді і роки, і не завжди з об'єктивних причин. І тоді постає питання про те, що на ділянці потрібно поставити тимчасове житло, щоб було, де зберігати речі і перепочити дачникові. І тут слід згадати, що існує просте рішення цього питання - дерев'яні побутівки для дачі.

Побутівка - це невеликий будиночок, який грає роль підсобного, службового приміщення на дачній ділянці. Це компактна, невеликих розмірів конструкція, яку легко транспортувати і вона цілком може замінити капітальний будинок. До того ж, якщо її укомплектувати всім необхідним, вона може цілком замінити невеликий будиночок одинокому пенсіонеру, який любить попрацювати на власній заміській ділянці.

Вибирати такий тимчасовий дачний будиночок треба з усією серйозністю, враховуючи його призначення. Якщо спочатку вибрати правильно, то побутівка для дачі може бути згодом переобладнана під сауну, лазню, душову або літню кухню.

Побутовки розрізняються між собою за типом виготовлення: каркасні, металеві, брусові або щитові. Щитова побутівка - це споруда, яка оббито всередині ДВП, а зовні вагонкою. Дах, як правило - металевий лист, підлога - дерев'яна. Це найдорожчі побутівки, але в той же час, самі не довговічні.

Каркасна конструкція більш міцна, стійка. В її основі дерев'яні бруси. Зовнішня обшивка - вагонка. А всередині, може бути та ж вагонка або фанера. Від цього буде залежати ціна побутівки.

Самою міцною, надійною, але, в той же час і найдорожчою, буде брусова конструкція. Така побутівка виглядає дуже красиво і не вимагає ніякої додаткової обшивки. Вагонку можуть використовувати тільки для обробки стелі, дверей або перегородок.

Однак, найміцніша і практична побутівка для дачі саме та, яка має металевий каркас, обшитий оцинкованим листом. Це дуже довговічна конструкція, яка може витримувати великі навантаження під час транспортування.

Яку дачну побутівку вибрати - вирішувати тільки вам. Однак, роблячи свій вибір, подумайте — для якої мети вона вам потрібна, як довго ви збираєтеся її використовувати в якості будиночка, і що ви маєте намір з нею робити після будівництва заміського будинку. І тільки після того, як ви відповіли на ці питання - вами буде ухвалено правильне рішення щодо дачної побутівки.

 

 

Категория: Практические советы | Просмотров: 1465 | Добавил: admin | Теги: побутівка, вагончики | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar