Главная » 2015 » Вересень » 3 » Оформлення кухні в стилі хай-тек: що треба знати
13:39
Оформлення кухні в стилі хай-тек: що треба знати

кухні в стилі хай-тек Стиль хай-тек - не новина в архітектурі і дизайні, але широке поширення він отримав наприкінці минулого - початку нинішнього сторіччя. Найкраще цей лаконічний і строгий стиль підходить для оформлення сучасної кухні, буквально напханої побутовими приладами із пластику й металу.

Кухня в стилі хай-тек - це функціональність, строгі геометричні форми, раціональна організація простору і відсутність дрібних деталей інтер'єру. Подібне оформлення здатне візуально розширити межі приміщення, чим можуть скористатися власники маленьких кухонь. Дуже ефектно виглядають столові з відкритим плануванням в стилі хай-тек, коли кухня об'єднується з вітальнею.

Риси, властиві стилю хай-тек:

  • велика кількість природного і штучного світла;
  • використання металевих конструкцій та технічного обладнання в якості декоративних елементів;
  • великі вікна;
  • відмова від традиційних матеріалів на користь хрому і пластика.

На кухнях в стилі хай-тек ви не знайдете складних геометричних форм і вигадливих декоративних деталей. Всі лінії і форми інтер'єру логічні й прості для сприйняття, кожен сантиметр простору використовується максимально ефективно, а кожна річ знаходиться на своєму місці.

Велике значення в стилі хай-тек має освітлення. Крім великих вікон - джерел сонячного світла, використовується велика кількість точкових світильників і локальне підсвічування для виділення функціональних зон. Зазвичай застосовується кілька типів освітлення, у тому числі світлові штори.

Особливістю стилю є застосування принципово нових матеріалів і устаткування. Основні вимоги до предметів інтер'єру в стилі хай-тек - стійкість до хімічних і фізичних забруднень, несприйнятливість до корозії і механічного впливу.

Дерево майже не зустрічається в інтер'єрі кухні, його витіснили скло, алюміній, сталь і полімерні матеріали. На такій кухні логічно буде виглядати посуд з нержавіючої сталі, а не кераміка або фарфор.

Ергономічні кухонні гарнітури в стилі хай-тек забезпечені функціональними системами зберігання. Перевага віддається робочим поверхням з нержавіючої сталі і композитних матеріалів. Класичне поєднання кольорів для сучасної високотехнологічної кухні - білий і металік, але зовсім не обов'язково дотримуватися тільки цієї колірної гамми. Кухню сталевого кольору можна розбавити "плямами" соковитих кольорів: червоного, синього, жовтого. Доречним буде використання кольорових фасадів і матового скла, покриття поверхонь глянсовим або матовим лаком.

Побутові прилади і посуд в стилі хай-тек найчастіше виконані з алюмінію, сталі, прозорого і матового скла. Своє місце на кухні займе і чавунний посуд, без якого неможливо приготування багатьох страв. Посуд зі складним орнаментом зазвичай не використовується, допустимо застосування скляних столових приладів з нанесеним на них геометричних малюнків.

Стиль хай-тек потребує серйозних витрат на етапі ремонту та оздоблення, але кінцевий результат перевершить найсміливіші очікування.

Категория: Интерьер | Просмотров: 1357 | Добавил: admin | Теги: Стиль хай-тек, Хай-тек, кухня в стилі хай-тек, оформлння кухні в хай-тек | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar