Главная » 2015 » Вересень » 8 » Оливковий колір в інтер'єрі
14:23
Оливковий колір в інтер'єрі

Оливковий колір в інтер'єрі При оформлення інтер'єру з'являються безліч питань, в тому числі і таке - чи можна підібрати таку колірну гамму, яка зможе надати одночасно заспокійливу і тонізуючу дію? Відповідь дизайнерів - вирішити настільки непросту задачу може допомогти оливковий колір в інтер'єрі. Так як оливковий колір здатний позначатися на організм людини зняттям зорової напруги, швидким відновленням життєвої енергії, зниженням стомлюваності і навіть надає заспокійливо дію. Крім того оливковий колір в інтер'єр допомагає у створенні привабливого і дійсно ефектного інтер'єру.

Як виходить оливковий колір

Але перш, ніж ми продовжимо нашу розмову про цей цікавий відтінок, необхідно розібратися, як виходить оливковий колір? Взагалі оливковий колір це з'єднання декількох відтінків зеленого, сірого і жовтого. При змішування цих квітів і виходить насичений і в той же час спокійний оливковий колір, який, як правило, входить до числа визнаних і урочистих колорів для оздоблення інтер'єру.

Більшість стверджують зворотне, що оливковий це "брудно-зелений" або "темно-зелений" колір. Але це неправильно, так як просто не існує іншого, пояснення та визначення в колірній палітрі оливкового кольору. Чисто оливковий колір використовувати в інтер'єрі досить проблематично. Так як він активно поглинає світло, що призводить до затемнення всього простору кімнати. Тому дизайнери рекомендують поєднувати оливковий колір з іншими, які компенсують світло, відтінками.

Щоб нейтралізувати проблему затемнення, вдаються до наступних способів:

  • у кімнаті встановлюють потужні світильники, застосовуючи для цього лампи штучного світла з випромінюванням спектру, близьким до сонячного світла і розганяють похмурість;
  • у колірну гамму оливкової рекомендується включати білий колір, він здатний додати глибину і елегантний контраст;
  • звільняють вікно від товстих і щільних штор для значного потоку денного світла, вікна можна декорувати легкими тканинами як органзи;
  • для декору інтер'єрів застосовують чисті теплі яскраві відтінки.

Поєднання оливкового кольору в інтер'єрі

Оливковий колір в приміщенні здатний поєднуватися гармонійно з великим безліччю палітр. Напевно, виключенням є всього лише фіолетовий колір. Але в поєднанні досить стильно він виглядає з шоколадним (коричневим) жовтим і відповідно білим кольорами. Дуже цікавою буде виглядати інтер'єр кімнати, якщо її поєднувати з фруктовою палітрою. Найоптимальніший варіант - це застосування м'яких і паралельно насичених тонів, наприклад, жовтого стиглого яблука, апельсинового та морквяного.

Оливковий колір в інтер'єрі має свою особливість так, наприклад він здатний згладжувати обриси різних предметів. Щоб підкреслити форму і додати контрастність предметам, бажано зупинити свій вибір на традиційному білому кольорі. Також, можна оформити кімнату переважно в білосніжних тонах, а урізноманітнити її можна оливковим кольором у вигляді окремих сувенірів і аксесуарів. Це додасть кімнаті просторість і свіжість.

Якщо ж є бажання відчути атмосферу справжнього аристократизму і розкоші, то рекомендується за допомогою вишневих ламбрекенів трохи відтінити оливкові стіни. Також відмінно виглядатиме блідо-червоний відтінок, який допоможе пом'якшити агресивну дію світло-червоної палітри.

Чисто оливковий колір в інтер'єрі - вважається кольором колоніальних дизайнів. Теплий і м'який оливковий колір створить атмосферу затишку і спокою. Він досить часто використовують для оформлення великих гіпермаркетів або банківських приміщень, де необхідно створити спокійну обстановку, яка сприятлива для обмірковування і зосередження кожного, хто виконує якісь дії.

Меблі в оливкових інтер'єрах

Взагалі підбір меблів безпосередньо залежить від необхідного ефекту:

1. Надати інтер'єру солідність і стриманість допоможуть темні меблі на тлі оливкових стін. Для додання чисто суворого виду приміщень, арт-деко, а також для класичних інтер'єрів - це буде відмінний варіант.

2. Також на оливковому тлі відмінно виглядають меблі зі світлого дерева, і навіть будуть трохи зливатися з ним. Таке рішення відмінно підійде для маленьких приміщень практично будь-якого стилю або меблювання зон.

3. Меблеві фасади оливкового кольору практично не використовуються, винятком є лише кухня, в якій світлі стіни.

4. Використання білих меблів в інтер'єрі істотно оживляє оливкові стіни, а також робить ваш інтер'єр майже урочистим і святковим. Воно використовується в різних зонах кімнати в будь-якому стилі.

Створюючи інтер'єр в оливкових кольорах, необхідно бути гранично обережним, тому що можна легко перевантажити кімнату одним кольором. Через що вийде якесь відчуття, що стелі та стін зсуваються, а також атмосфера замкнутості простору. Тому в обов'язковому порядку потрібно щедро поєднувати оливковий колір з іншими відтінками.

Категория: Интерьер | Просмотров: 3691 | Добавил: admin | Теги: оливковий колір в інтер'єрі, оливковий колір, як виходить оливковий колір | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar