Главная » 2022 » Жовтень » 12 » Оздоблювальні роботи: застосування тонкошарової штукатурки
11:47
Оздоблювальні роботи: застосування тонкошарової штукатурки

штукатурка Тонкошарові штукатурки можна використовувати як зовні, так і всередині будинку. Тонкошарові штукатурки мають багатий вибір кольорів і фактур, простіші в застосуванні, крім того, вони значно тонші - товщина становить від 2 до 10 мм. За типом сполучної речовини, поділяють на штукатурки мінеральні та органічні, штукатурку використовують залежно від поверхні та місця її застосування.

Є як готові, так і сухі суміші. Застосовувати їх можна на основах з бетону, на цементно-вапняних штукатурках та на термоізоляції. Наноситься лише один шар завтовшки 2-10 мм, робота просувається набагато швидше, ніж при використанні традиційної штукатурки. Виділяються вони великим вибором кольорів та фактур. Тонкошарові штукатурки діляться за типами сполучних речовин на мінеральні та силікатні.

Тонкошарові штукатурки ми можемо використовувати як на фасаді, так і в обробці внутрішніх стін. Таку штукатурку використовують найчастіше на фасаді будинку, який утеплили, в залежності від типу ізоляції, необхідно застосовувати різні види штукатурки.

Мінеральні та силіконові штукатурки – застосовуються найчастіше у поєднанні з мінеральною ватою. Акрилові штукатурки - застосовуються в основному з пінополістиролом. Штукатурку використовують не тільки для захисту стін від впливу атмосферних факторів, а й як декоративний елемент фасаду.

Тонкошарові штукатурки можна сміливо використовувати всередині будівлі, їх можна поєднувати з фактурною штукатуркою та іспанською плиткою мозаїкою, тим самим цікаво влаштувати інтер'єр, правильно підібравши колір та структуру можна реалізувати будь-які ідеї.

Види тонкошарових штукатурок

Мінеральні штукатурки - міцні, підходять для фарбування силіконовими та силікатними фарбами. Така штукатурка досить дешева. Вибір кольору не дуже вражає, як правило, у пастельних тонах.

Акрилові штукатурки – не можна назвати надто дорогим рішенням. Виробники подбали про великий вибір доступних кольорів, тому при їхньому застосуванні є великий спектр можливостей, маючи у своєму розпорядженні сотні кольорів та багато різних фактур. Ці штукатурки, стійкі до забруднення та механічних пошкоджень. Мають низьку проникність та водопоглинання.

штукатурка

Силіконові штукатурки досить важкі для нанесення. До їхніх переваг відносяться висока стійкість до механічних пошкоджень та забруднення. Як і у випадку акрилових штукатурок, виробники подбали про широку палітру кольорів та фактур для вибору.

Силікатні штукатурки схожі на силіконові, але коштують набагато дорожче. Вони прості у застосуванні, для їхнього фарбування застосовуються акрилові, силікатні або силіконові фарби. Додатковою перевагою є стійкість до дії грибка.

Категория: Интерьер | Просмотров: 200 | Добавил: admin | Теги: штукатурка, роботи, оздоблювальні, тонкошарова, застосування | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar