Главная » 2022 » Жовтень » 28 » Підвісні рейкові стелі: як правильно вибрати та встановити
00:48
Підвісні рейкові стелі: як правильно вибрати та встановити

підвісна рейкова стеля Попри те, що велика кількість гіпсокартонних і натяжних стель останнім часом охопила досить великий сегмент споживчого ринку, більшу частину його зайняли підвісні рейкові стелі. Ці конструкції мають ряд як переваг, так і недоліків перед вищезгаданими стельовими покриттями.

Найголовніші відмінності рейкових стель у тому, що вони монтуються дуже легко і робляться тільки з безпечних матеріалів, які не просто не завдають шкоди здоров'ю людини, але навіть не виділяють жодних шкідливих речовин. Саме про таке диво ми сьогодні розповімо.

Які бувають види підвісних рейкових стель?

Весь сегмент ринку рейкових стель можна розділити на великі групи: алюмінієві і дерев'яні. Як ті, так і інші виглядають дуже респектабельно, а на додаток до всього ще й мають масу інших приємних дрібниць.

Зовнішній вигляд

Наприклад, дерев'яні стелі доречно виглядатимуть у заміському будинку, який повністю виконаний з дерева. Будь-який інший стельовий матеріал тільки зіпсує загальне враження від композиції, а дерево "впишеться" якнайкраще.

Алюмінієві ж рейки, у свою чергу, добре підходять в офісних приміщеннях та різноманітних молодіжних клубах, де є танцпол – поверхня стелі може бути дзеркальною та відображати все, що відбувається внизу, тим самим візуально розширюючи простір. А сучасна молодь любить все яскраве і блискуче, так що можна сміливо сказати, що відблиски стробоскопа, що відбиваються від стелі, їм сподобаються.

Насправді алюмінієві рейки можуть бути не тільки дзеркальними, але й мати матове покриття, а також повторювати фактуру будь-якого матеріалу. Також деякі компанії надають послугу нанесення на окремі елементи конструкції частин візерунка, що в кінцевому рахунку дасть дуже красивий орнамент. Дуже популярне змішання дзеркальних та матових відрізків. Найголовніше – це зібрати стелю у правильній послідовності.

Установка підвісної рейкової стелі

Дерев'яна та алюмінієва підвісна стеля кріпляться по різному, і тому спершу ми розглянемо один, а потім інший.

Алюмінієва рейкова стеля

До стелі кріпляться спеціальні спиці, які мають особливу конструкцію, що дозволяє регулювати їхню висоту. Після цього до них приєднуються напрямні для рейок та спиці регулюють висоту різних країв рейок, щоб встановити стелю точно "в рівень". Завершальним етапом кріплять алюмінієві рейки, які просто замикаються в спеціальні вушка, що є на напрямних. Процес дуже простий і вимагає мінімум зусиль та інструментів.

підвісна рейкова стеля

Дерев'яна рейкова стеля

На стелю, що вже існує, кріпляться дерев'яні бруски, на яких закріплюються напрямні. Так як в даному випадку відрегулювати висоту напрямних після монтажу буде дуже важко, продумайте заздалегідь і сточіть ті бруски, які перевищують максимальну висоту, щоб стеля вийшла ідеально рівною і горизонтальною. Також є можливість коригувати напрямні, а також знімаючи зайве дерево там, де це потрібно, але практика показує, що легше контролювати висоту, змінюючи геометрію брусків.

Після того, як направляючі балки будуть закріплені, настав час приступати до монтажу дерев'яної підвісної рейкової стелі. Встановіть стартову рейку і прибийте її невеликими гвоздиками, що направляють. Дуже рідко можна зустріти клейові склади. Але врахуйте, що у приміщеннях із високою вологістю клей не підійде. Після того, як буде встановлена ​​перша (стартова) рейка, вставте в її пази другу і повторіть попередній алгоритм дій. Дерев'яна стеля має кріплення шип-паз, тому монтаж не складе великої праці.

Некрасиві капелюшки гвоздиків можна замазати спеціальною кольоровою мастикою. Її можна знайти майже у будь-якому будівельному магазині. Для того, щоб замазати цвяхи, заженіть їх на міліметр-два в дошку, тоді межі між мастикою та дошкою майже не буде видно.

Дерев'яна або алюмінієва підвісна рейкова стеля?

Якщо ви вагаєтесь перед вибором між деревом і алюмінієм, то ознайомтеся з їх сильними та слабкими сторонами, і відповідь прийде сама собою.

Алюмінієві:

  • можуть мати абсолютно будь-який малюнок;
  • монтуються на стелю з будь-якими нерівностями;
  • установка простіша, ніж у дерев'яних;
  • абсолютно байдужі до перепадів температур та вологості;
  • не надають жодної тепло- та шумоізоляції;
  • мають чималу вартість.

Дерев'яні:

  • матеріал не просто екологічно чистий, а часом корисний. Так, окремі породи дерева, встановлені у лазні, служитимуть додатковим інгаляційним матеріалом;
  • дерево, як пористий матеріал, дає деяку теплоізоляцію. Також воно не сильно, але помітно приглушує звуки;
  • вартість дерев'яних рейок набагато нижча, ніж алюмінієвих.

Висновок

Підвісні рейкові стелі – це чудовий варіант для декорування приміщень. У плюс їм можна віднести їхню довговічність, екологічність і простоту в установці. Ну а в мінус - тільки вартість алюмінієвих рейок і не особливо гарне поєднання дерев'яних стель в міських квартирах.

Категория: Практические советы | Просмотров: 231 | Добавил: admin | Теги: рейкова, стеля, підвісна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar