Главная » 2022 » Серпень » 27 » Покрівельний "пиріг" під металочерепицю: як облаштувати
18:48
Покрівельний "пиріг" під металочерепицю: як облаштувати

покрівля металочерепиця Хороший дах з металочерепиці повинен складатися з безлічі шарів, які захищатимуть мешканців будинку від дощу (включаючи шум крапель, що падають), холоду та зайвих грошових витрат на опалення житла. З цієї причини не варто навіть починати крити покрівлю, доки не буде розрахований і заготовлений покрівельний пиріг під металочерепицю.

Склад покрівельного пирога під металочерепицю

Хороший покрівельний пиріг складатиметься з 9 шарів. Така кількість шарів забезпечить будинок утепленим дахом. Якщо ж робити дах холодним, то кілька шарів можна буде просто виключити (дивіться наприкінці статті). "Складати" дах будемо у зворотному порядку - з верхнього шару. Так вийде наочніше.

Отже, перший шар очевидний – металочерепиця. Покрівельне покриття виконує естетичні та захисні функції, тобто оберігає будинок від усього, що може впасти зверху.

Другий шар - обрешітка, яка розташовується паралельно землі. Може робитися з металевих профілів, але частіше люди застосовують все ж таки звичайні дошки шириною не менше 100 мм. Відстань між цими дошками (профілями) строго дорівнює кроку черепиці або 350 мм, якщо такого кроку немає.

Третім шаром в обов'язковому порядку йде контробрешітка. По суті, це звичайні рейки, які кріпляться до крокв. Їхнє призначення полягає у створенні умов для постійного провітрювання покрівлі, що дозволить дерев'яним елементам боротися з гниттям.

Наступний шар, що входить у покрівельний "пиріг" під металочерепицю, складається з гідроізоляційної плівки, здатної випускати пару з дому. При цьому мембрана стійко протистоїть зовнішній волозі.

Центральне місце в утепленому металочерепичному даху відводиться кроквам, які є кістяком всієї конструкції.

Далі йде теплоізоляційний шар. Зазвичай робиться з мінеральної вати (раніше частіше використовувалась скловата). Важливо, щоб теплоізоляція була герметично закрита, інакше дуже швидко вона втратить свої властивості.

покрівля металочерепиця

Теплоізоляційний шар знаходиться між кроквами, проте лежить він на нижньому дерев'яному решетуванні. Дана обрешітка може мати будь-який крок, але слід враховувати, що вона буде основою стелі.

Знизу до решетування кріпиться пароізоляційна плівка, яка покликана захищати матеріал, що утеплює, від вологи.

Ну і останнім шаром в нашому покрівельному пиріжці буде внутрішнє оздоблення стелі мансарди.

Якщо простір під дахом буде нежитловим, з нашого переліку слід виключити утеплювач і нижню пароізоляцію.

Категория: Загородный дом | Просмотров: 236 | Добавил: admin | Теги: покрівля, пиріг, металочерепиця | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar