Главная » 2022 » Липень » 28 » Порядок підготовки стін під фарбування: корисні поради
14:37
Порядок підготовки стін під фарбування: корисні поради

стіна фарбування Якщо на поверхні стін є брудні або жирні плями їх потрібно позбутися в обов'язковому порядку. Інакше після фарбування стін свіжою фарбою плями виявляться. Результат вас природно не потішить. Щоб позбавитися жирних плям використовують теплий 5% розчин кальцинованої соди. У разі присутності крапок або плям плісняви на допомогу прийдуть фунгіциди. Від іржі допоможе позбутися 10% розчин мідного купоросу. Після того, як цим розчином буде оброблено необхідні ділянки, їх слід промити водою. Розчин готується дуже просто. У 1 л окропу розбавляється 100 г купоросу.

Хотілося б звернути вашу увагу на наступне: незалежно від розчинів, що використовуються, не варто забувати про правила безпеки. Використовуйте ті чи інші розчини відповідно до інструкції.

Після того, як ви очистили стіни від старого покриття, незалежно від його типу, видалили всі забруднення, можна переходити до наступного етапу – вирівнювання стін. Якщо на поверхні немає серйозних дефектів, можна присутні нерівності згладити гіпсовою штукатуркою. Вона відрізняється легким нанесенням. Крім цього, у процесі її висихання не з'являються тріщини, що важливо. У випадку з шорсткою поверхнею застосовують гіпсову штукатурку, попередньо обробивши її ґрунтовкою.

стіна фарбування

Ґрунтовка, як правило, наноситься губкою, валиком або пензлем. Висихає ґрунт зазвичай протягом доби. Після нанесення шпаклівки по всій поверхні стін бажано пройтися спеціальною терткою або будь-яким іншим абразивом, тільки дрібним. Далі потрібно нанести універсальну ґрунтовку. Вона сприятиме закріпленню не лише фінішного покриття стін, а й шпаклівки у тому числі. Якщо в процесі підготовки стін виникла така ситуація, що стара штукатурка обсипається, її доведеться повністю видалити зі стін. Після чого стіни заново оштукатурюють.

Ось саме на цьому можна і закінчити статтю про те, як підготувати стіни під фарбування. Сподіваюся, матеріал був корисним і після прочитання багато питань буде вирішено.

Категория: Практические советы | Просмотров: 269 | Добавил: admin | Теги: підготовка, фарбування, стіна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar