Главная » 2017 » Травень » 28 » Ручний садовий інструмент для обрізання дерев: поради
10:19
Ручний садовий інструмент для обрізання дерев: поради

Багатьом відомо, щоб отримати з брили вишукану скульптуру, можна тільки за допомогою спеціального інструменту. Для цього просто потрібно відсікти все зайве. Так і на дачі для підтримки порядку і догляду за вирощуваними культурами застосовується садово-городній інструмент. Саме з його допомогою кожен господар доглядає за своєю дачною ділянкою.

Так, наприклад, в садівництві, щоб дерева росли заданої висоти і правильної форми, застосовують обрізку. Деякі можуть подумати, що обрізання вважається зайвою витратою часу, оскільки дерева і так чудово ростуть і плодоносять. У разі ж, коли дерево росте саме, воно виходить великої висоти, а також може вийти сильно густим. Як наслідок, дереву надходить мало світла на деякі ділянки, дерево починає значно менше плодоносити. А найголовніше - при появі великих непотрібних гілок, вони можуть відлуплюватися. Як наслідок, дерево починає хворіти і незабаром пропадає. Для утримання саду в чудовій формі, садівник використовує різні види обрізок, які найбільш підходять дереву.

Варто зазначити, що розрізняють кілька видів садових обрізок, які мають своє певне призначення:

формуюча обрізка застосовується для створення на молодій рослині необхідної форми крони;
регулююча обрізка застосовується на будь-якому етапі зростання дерева і призначена для забезпечення рівномірного освітлення крони;
омолоджуюча обрізка спрямована на підвищення плодоношення на вже дорослому дереві;
також застосовуються різні інші види обрізок садових дерев.

Як правило, для різних видів обрізки застосовуються різні садові інструменти. Придбати їх можна в спеціалізованих магазинах. Зробити правильну обрізку садових дерев, щоб не принести їм шкоди, а тим більше, для того, щоб вони стали ще краще - досить складно. Тому всім, хто не володіє знаннями з обрізки саду, можна рекомендувати звернутися до професіоналів, які розуміються на цьому питанні.

Оскільки обрізка дерев - це творчий процес, в якому доводиться мати справу з великою кількістю гілок різної товщини, то для цього використовують спеціальний ручний садовий інструмент. До такого інструменту відносяться секатори, кущорізи, спеціальні садові ножівки, різні ножі, а також інші види інструменту. Для того щоб процес обрізання приносив задоволення, а рослини при цьому не страждали, необхідно весь інструмент містити в повному порядку.

Категория: Ландшафтный дизайн | Просмотров: 1487 | Добавил: admin | Теги: дерево, садовий інструмент, обрізання | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar