Главная » 2019 » Серпень » 8 » Штори: які обрати для інтер'єру сучасної квартири
08:57
Штори: які обрати для інтер'єру сучасної квартири

Інтер'єр квартири не можна назвати повним без штор або портьєр. Зі смаком підібрані штори завдяки кольору і візерунку не тільки роблять кімнату затишною і красивою, але і забезпечують закінченість і стрункість всьому інтер'єру кімнати. Ключова деталь інтер'єру, штори і портьєри можуть повністю змінити вигляд кімнати. Саме тому до вибору штор необхідно підходити з особливою увагою.

Через різноманіття варіантів тканин, стилів, кольорів іноді вибір відповідних портьєр або штор для квартири стає важким. Як правило, штори шиються з більш легких тканин і вважаються більш практичними, ніж портьєри. Портьєри, в свою чергу, відрізняються важкими тканинами і більшою довжиною. Портьєри додають інтер'єру вітальні або їдальні вишуканості, створюючи атмосферу розкоші.

Види штор

Залежно від стилю інтер'єри кімнати, штори і фіранки можуть бути самими різними - від пишної драпіровки до штор в складку. Залежно від стилю штори поділяють на:

  1. австрійські штори;
  2. римські штори;
  3. штори з ламбрекенами;
  4. роликові штори;
  5. безліч інших видів.

Австрійські штори - один з найбільш популярних і вишуканих видів штор. В цьому випадку тканина штор зібрана в горизонтальні складки за допомогою спеціальних шнурів, завдяки яким опущені штори висять абсолютно прямо - лише кілька м'яких складок зберігається уздовж нижнього краю штор.

Римські штори володіють впізнаваним стилем - поруч рівних горизонтальних складок, ефекту яких дозволяють домогтися спеціальні жорсткі рейки, закріплені на вивороті штор. Тканина, з якої виготовлені штори, їхня довжина і кількість складок при цьому можуть бути самими різними.

Шляхетний і надзвичайно елегантний стиль штор забезпечується ламбрекеном - спеціальною обробкою у вигляді м'якої оборки, яка нашивається на верхню частину фіранки або штори, одночасно приховуючи верх штори і відтіняючи штангу карниза. Як правило, ламбрекен не вимагає додаткового декору, проте іноді прикрашається декоративною обробкою - наприклад, тасьмою або бахромою. Штори з ламбрекенами стануть ідеальним доповненням декоративного карниза, який сам по собі служить прикрасою.

Роликові штори — це сама стильна альтернатива жалюзі. Такі штори одночасно і красиві, і досить практичні - їхню довжину можна регулювати за рахунок конструкції, яка передбачає згортання роликових штор в невеликий рулон.

Категория: Интерьер | Просмотров: 847 | Добавил: admin | Теги: інтер'єр, квартира, штори, сучасна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar