Главная » 2022 » Грудень » 1 » Внутрішнє оздоблення балконів та лоджій
20:02
Внутрішнє оздоблення балконів та лоджій

оздоблення балкон лоджія Внутрішнє оздоблення вимагає більш ретельного підходу, оскільки воно фактично вважається завершальним етапом і включає обшивку стелі та стін, а також облаштування підлоги. Застосовують для неї дерев'яну, МДФ та пластикову вагонку, гіпсокартон та панелі ПВХ. Спробуємо розглянути кожен із варіантів.

Вагонка з натуральної деревини виглядає естетично, створює в приміщенні атмосферу затишку, має звукоізолюючі властивості, а також здатна регулювати рівень вологості. Виготовляють її найчастіше із:

  • сосни;
  • вільхи;
  • липи.

Після того як обшивка змонтована, вагонку шліфують і покривають лаком. Коли проводиться обшивка балконів і лоджій, дуже часто вибирають саме цей варіант, так як дерев'яна вагонка має приємний запах деревини, а через кілька років набуває красивого "шляхетного" темного відтінку.

Пластиковий матеріал зовні нагадує деревину, але при цьому коштує дешевше, не потребує будь-якої обробки і дуже легко підтримується в чистоті. Він не втрачає кольору під прямим сонячним промінням.

Вагонка із МДФ також має світло- та вологостійкість. Виготовляють її з пресованих волокон, покритих плівкою з полівінілхлориду, тому візуально її можна переплутати з шліфованою деревиною. З'єднання окремих панелей практично непомітно, тому поверхня стін виходить рівною. Додаткова обробка для МДФ-вагонки не потрібна, вона не займається, екологічно безпечна.

Гіпсокартон використовується в тому випадку, якщо балкон хочуть приєднати до кімнати, щоб оштукатурити або обклеїти шпалерами.

Дуже практичні ПВХ-панелі. Їхній зовнішній вигляд не змінюється з часом, а простота догляду робить їх особливо привабливими.

Щоб досягти гідного результату, необхідно виконувати всі роботи в чіткій послідовності:

  • етап перший – зміцнення парапету;
  • етап другий – скління;
  • етап третій – утеплення підлоги.

Утеплення балконного парапету має на увазі наявність теплої підлоги, тому бажано усунути нерівності та тріщини перекриття, провівши чорнову стяжку підлоги. Потім укласти гідроізоляцію, ретельно проклеївши стикувальні місця. Для утеплення підлоги необхідно використовувати матеріал із значним коефіцієнтом теплового опору. Оптимальний варіант - пінополістирол та пінопласт.

Листи утеплювача щільно викладаються у шаховому порядку. Фольгований матеріал укладається блискучою стороною донизу. Потім лаги, оброблені антисептиком, кріплять шурупами з кроком 50-60 см один від одного і від стін. Рівень лаг виставляється максимальною висотою. На нього буде спрямоване інше перекриття. Наступний шар утеплювача укладається між лагами. Далі знову слідує шар гідроізоляції. Якщо використали фольгований утеплювач, гідроізоляція не використовується. Потім укладається чорнова підлога.

Етап четвертий – утеплення стін

Після встановлення та утеплення балконного парапету, необхідного для надійного монтажу склопакету, можна задуматися і про утеплення балконних стін. Слід зазначити, що при утепленні балкона вимоги до матеріалу, що укладається на стіни аналогічні тому, що був змонтований на підлозі. Якщо пінопласт не використовуватиметься, потрібно спорудити гідробар'єр. Він передбачає поетапне встановлення утеплювача, пароізоляції, фінішного покриття.

оздоблення балкон лоджія

Для ізоляції використовують поліетиленову плівку чи фольгу. Утеплюючи балкон без додаткової гідроізоляції, фахівці пінопласт фіксують на стінах спеціальною клеючуюся масою, або дюбелями, потім кріплять склосітку, а вже потім - фінішне покриття.

Етап п'ятий – утеплення стелі

Для стелі зручно використовувати легкий матеріал, пінопласт у цьому випадку – найкраще рішення. Фольгований пінополістирол укладається поверх пінопласту за допомогою клею та дюбелів. Шви обробляються металевим скотчем.

На замітку: якщо сусіди вище поверхом вже утеплили підлогу свого балкона, утеплювати стелю необов'язково. Якщо ж ви живете на останньому поверсі, то вам обов'язково потрібна установка даху балкона, яка гарантує відсутність протікання та збереження тепла взимку.

Пам'ятайте, що тільки після проведених робіт з утеплення балконного парапету потрібно приступити до обробки всього простору, що залишився. Можна використати вагонку, пластикові панелі, панелі МДФ. Допустимо використання тих матеріалів, що використовуються для обробки квартир – декоративна штукатурка, рідкі шпалери. Варіантів безліч, все залежить від потреб та смаку.

Категория: Интерьер | Просмотров: 192 | Добавил: admin | Теги: балкон, лоджія, внутрішнє, оздоблення | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar