Главная » 2022 » Жовтень » 25 » Заміна електропроводки: коли потрібна
22:53
Заміна електропроводки: коли потрібна

заміна електропроводка Необхідність заміни електричної проводки при ремонті квартири не така очевидна як здається на перший погляд. Чи варто вкладати додаткові кошти, якщо для цього немає видимих ​​причин? Якщо всі побутові електроприлади працюють нормально, який у цьому сенс? Отже, щоб відповісти на це питання і не ухвалити поспішне та необдумане рішення, зважимо всі за та проти.

Насамперед, питання про заміну старої проводки слід розглянути з погляду безпеки. Адже це не лише безпека вашого сімейного гнізда, а й безпека ваших близьких. Це особливо слід врахувати, якщо ваш будинок відноситься до старих будівель, в якому давно не робили капітальний ремонт. Проводи в таких будинках зазвичай алюмінієві і розраховані на навантаження тих часів. Так що велика кількість потужної сучасної побутової техніки може призвести до непередбачуваних наслідків: від банального спрацьовування автоматичних вимикачів до критичного перегріву, здатного викликати пожежу.

Слабкі контакти та погана ізоляція можуть призвести до займання. Термін служби алюмінієвої проводки не більше 30 років, вона є досить крихкою і може обламатися в будь-якому місці. При монтажі нової електропроводки використовуються сучасні матеріали та новітні технології, які відповідають нормам пожежної та електробезпеки.

Другим не менш важливим питанням є зручність. При проектуванні та монтажі нової електропроводки ви самі визначаєте розташування вимикачів, розеток та світлоточок виходячи з ваших потреб та бажань. Погодьтеся, користуватися такою електропроводкою буде набагато зручніше, адже самостійна участь у проектуванні розширює можливості використання побутової техніки. Вам більше не потрібно шукати рукою вимикач у темній кімнаті.

заміна електропроводка

Таким чином, якщо вам знайомі такі ситуації, вам варто серйозно замислитись над повною заміною електричної проводки:

  • у вашому будинку, офісі або квартирі проводка змішаного типу - мідна і алюмінієва, є пошкодження ізоляції, спричинені тривалим терміном експлуатації або перегрівом;
  • часто спрацьовують автоматичні вимикачі та нагріваються розетки, бувають випадки короткого замикання або інші проблеми з проводкою;
  • велика кількість вимикачів та розеток.
Категория: Практические советы | Просмотров: 206 | Добавил: admin | Теги: заміна, електропроводка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar