Главная » 2017 » Травень » 27 » Жива огорожа на дачі: як зробити самостійно
10:36
Жива огорожа на дачі: як зробити самостійно

Жива огорожа на дачі - це не просто декоративний елемент або прикраса. Це відмінна основа, щоб створити прекрасний дизайн, підкреслити красу дачної ділянки. За допомогою такого елемента, як жива огорожа, можна розділити дачну ділянку на окремі зони. Крім цього, вона прекрасно захистить від вітру, пилу, а іноді і від сторонніх поглядів.

Для створення такого прекрасного елемента ландшафтного дизайну, прекрасно підійдуть невеликі деревця хвойних або листяних порід, які можуть рости щільно, створюючи своєрідну стінку. Крім цього, можна використовувати різні типи чагарників.

Ще в середні XX століття були відомі живоплоти. Вони прикрашали сади і парки палаців. В ті часи проводилися незвичайні змагання, в яких оцінювалося вміння створювати справжні садові скульптури, використовуючи живі рослини.

Огорожі, які колись служили прикрасою знатних палаців, сьогодні можуть створити сучасні фахівці. Все буде залежати від розміру ділянки і від суми, яку власник готовий в це вкласти.

Однак можна зробити живопліт і власними руками. Для цього не потрібно величезних фінансових витрат і величезних зусиль. Головне - бажання і креативність.

Щоб огорожа вийшла досить щільною і мала гарний естетичний вигляд, необхідно правильно підібрати рослини для неї. Найбільш поширені рослини для живоплоту - це такі породи як липа, дерен, їх можна садити в затемнених місцях саду. Ще відмінно підійде барбарис. Ця рослина прекрасно тримає форму і дозволяє застосовувати цікаві прийоми при підстриганні.

Буде огорожа стриженою або дикоростучою, повністю залежить від умов на вашій дачній ділянці. Якщо загальна картина ділянки - це чіткий геометричний малюнок, то більше доречна на ньому буде стрижена огорожа. Якщо в саду зроблений акцент на дику природу, то сюди підійде огорожа, яка не має чітких форм. Такий тип найбільш гармонійно впишеться в загальний вигляд саду.

Матеріал, який буде використовуватися для огорожі, треба вибирати залежно від цілей, які переслідуються при її створенні. Чи буде вона нести тільки декоративне навантаження, або ж використовуватися як елемент захисту від сторонніх очей. Важливою складовою є фінансова сторона питання. Тому виберіть свій варіант створення живоплоту і приступайте до дій! Отриманий результат вас вразить!

Категория: Ландшафтный дизайн | Просмотров: 1375 | Добавил: admin | Теги: жива огорожа, дача | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar