Главная » 2022 » Листопад » 12 » Альстромерія - догляд та можливі небезпеки
00:31
Альстромерія - догляд та можливі небезпеки

альстромерія догляд Протягом усього періоду вегетації альстромерія, або як її ще називають - астельмерія, потребує постійних підживлень, поливів та видалення бур'янів.

При заморозках в осінній період необхідно обрізати верхню частину квітки, викопати те, що залишилося (кореневище). Ком із коренем трохи посушити, це необхідно для уникнення гниття при зберіганні. Зберігати кореневища необхідно також, як і бульби багатьох квітів, наприклад жоржин - помістити в льох або підвал (там, де взимку зберігається позитивна температура).

При настанні весни земляну грудку з коренем виймають, ділять на частини. Але якщо рослина ще занадто молода з маленьким корінням, що не зміцніло, то ділити не варто. А от якщо корінь розрослий, великий, то розподіл не завдасть шкоди рослині, і можна буде отримати до 15 нових рослин.

Після того, як ви поділили кореневище, обов'язково обробіть зрізані частини подрібненим вугіллям, так ви зможете запобігти гниття. В іншому випадку рослина може бути схильною до хвороб.

альстромерія догляд

Цвіте альстромерія (астельмерія) із червня до серпня. Якщо ви вироблятимете своєчасне повноцінне підживлення комплексними добривами, то рослина вас радуватиме рясним цвітінням. Кислотність грунту - важливий фактор, якщо вона буде знижена, то листя може зазнати хлорозу. Уважно стежте за цим показником.

Яким хворобам схильна альстромерія?

Квітка схильна до різноманітних хвороб. Якщо не виробляється дренаж ґрунту, наприклад, і при підвищеній вологості повітря, альстромерія може захворіти на ботритис — гниллю сірого кольору. У разі тривалих дощів необхідно обприскати рослину цілком фунгіцидом (згідно з інструкцією), разом із кореневою системою. Обробка має бути проведена раз на три тижні.

Основні шкідники

Якщо ви виявили на альстромерії павутинних кліщів, трипсів, слимаків, гусениць і жуків, що гризуть листя, негайно проведіть обприскування препаратами: карбофосом, актеліком, акторою та іншими подібними. Оскільки вони є отрутохімікатами, не забудьте про правила безпеки при роботі з ними.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 185 | Добавил: admin | Теги: догляд, альстромерія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar