Главная » 2019 » Лютий » 1 » Брати участь у театральних дійствах зможуть дніпряни
17:39
Брати участь у театральних дійствах зможуть дніпряни

Цьогоріч Дніпровський академічний театр драми та комедії зазнає чимало змін у своєму репертуарі. Значна частина вистав буде україномовною, а глядач зможе стати частиною театрального дійства. Про це під час прес-конференції у прес-центрі "Громадський контроль" розповіли представники Дніпровського академічного театру драми та комедії, передає Дніпроград.

Насамперед, керівники ставлять за мету покращити взаємодію актора з глядачем. Для цього театр планує задіяти нові локації для своїх вистав. Першою виставою нового формату буде комедія "Каблуки", яка відбудеться у фойє.

"Вистава буде камерною, а глядач буде знаходитися фактично на сцені поруч з акторами. У нього буде можливість спілкуватися з ними та взаємодіяти", - повідомив директор-художній керівник Дніпровського академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний.

Зазначається, що на глядачів також чекає зміна у вигляді нової мови вистав.

"Українська мова буде поступово заходити у театр, будемо міксувати її з російською, польською та англійською. Наше керівництво хоче, аби театр був інтернаціональним" - додав Мазаний.

Головною причиною переходу російськомовного театру на українську мову – можливість брати участь у фестивалях та конкурсах. Наразі актори готують в оригіналі постанову "Лісової пісні", з якою планують брати участь у фестивалі "Класика сьогодні". А на фестивалі "Січеславна" буде представлена вистава "Дядюшкин сон", прем’єра якої відбулася минулого року.

Також зазначається, що новий 93-ій театральний сезон розпочнеться з вистави у стилі бродвей-плей "Геній безпутності".

Категория: Новини Дніпра та області | Просмотров: 686 | Добавил: admin | Теги: театр, дійства, Дніпро, участь | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar