Главная » 2022 » Жовтень » 18 » Будинок із піноблоків: який фундамент для нього вибрати
00:23
Будинок із піноблоків: який фундамент для нього вибрати

будинок піноблок фундамент Пінобетонні блоки за своєю структурою вигідно відрізняються від традиційних будматеріалів (цегли, залізобетону). Пори всередині пінобетонних блоків займають значну частину об'єму. Пориста структура забезпечує пінобетону легкість, тому стіни та перегородки з цього матеріалу можна зводити на полегшеному фундаменті.

Грамотний проект фундаменту для піноблочного котеджу враховує масу всіх будівельних конструкцій, специфіку ґрунту на ділянці. З усіх параметрів найбільш важливим вважається несуча здатність ґрунту.

Практично недоцільно виготовляти заглиблений монолітний фундамент у тих випадках, коли можна обійтися полегшеною стрічковою основою. Це суттєво економить бюджет будівництва та час. Однак небажано будувати стрічкові фундаменти на ґрунтах, що пливуть, навіть при зведенні легких будиночків.

Які фактори слід врахувати, обираючи фундамент?

Щоб підібрати підходящий фундамент для піноблокового будинку, слід проаналізувати властивості ґрунту на будмайданчику. Без геологічних вишукувань гроші можуть бути витрачені даремно, якщо масивна основа і не потрібна. Також є небезпека збудувати занадто легкий фундамент, який не зможе тримати споруду. І якщо в першому випадку ніяких проблем крім марно витраченого бюджету не буде, то в другому "котедж, що пливе", може зруйнуватися.

Для дослідження ґрунту слід звернутися до надійної компанії, а не довіряти неперевіреним даним щодо властивостей ґрунту в цій місцевості. Попередньо оцінити стан ґрунту можна самостійно – пробурити шурфи у кількох місцях та розглянути ґрунт. Так можна виявити зразки, що показують розташування ґрунтових вод, рівень промерзання ґрунту, склад ґрунту.

Вибираючи вигляд конструкції фундаменту, потрібно уважно поставитися до таких параметрів:

  • тип ґрунту: пучистий, глиняний і т.д.;
  • рівень ґрунтових вод;
  • рівень промерзання ґрунту;
  • вага та площа будівлі;
  • вартість виготовлення різних видів фундаменту.

Якщо ґрунтові води розташовані на глибині понад 2 м, а ґрунт промерзає взимку на 1 м, то достатньо використовувати стрічковий фундамент для будівництва будинку з пінобетонних блоків. Однак тут важливо врахувати ще й специфіку ґрунту. Якщо вона безодня, то краще відкинути ідею про легкий стрічковий фундамент.

будинок піноблок фундамент

Якщо ґрунтові води розташовані на глибині 1 м, стрічкова основа на цій ділянці буде ненадійною. В крайньому випадку можна зменшити силу дії ґрунтових вод на фундамент, побудувавши дренажну систему. В даному випадку найкращим рішенням буде будівництво монолітного плитного фундаменту, який розташовуватиметься по всій площі майбутньої будівлі. При цьому жодного впливу на фундамент з боку ґрунтових вод не буде спостерігатися.

Як краще будувати стрічковий фундамент

При його виготовленні необов'язково виконувати заливання стрічки по всьому периметру. Це досить довго, оскільки потрібно встановлювати опалубку, заливати бетонний розчин, демонтувати опалубну систему.

Набагато простіша інша технологія створення стрічкового фундаменту — збірна конструкція. Її споруджують із готових фундаментних блоків. При цьому використовується зовсім невелика кількість бетону для кріплення блоків один з одним, але загалом робота займає менше часу. І монолітний, і збірний фундамент коштують приблизно однаково. Різниця в основному полягає у швидкості будівництва.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 177 | Добавил: admin | Теги: будинок, фундамент, піноблок | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar