Главная » 2022 » Серпень » 20 » Сучасне будівництво: переваги цегляного будинка
18:39
Сучасне будівництво: переваги цегляного будинка

цегла будинок Традиційно будівництво будинків із цегли обирають люди впевнені в собі, які бажають таку саму впевненість відчувати від власного будинку. Досвідчені фахівці, які мають справу з цим матеріалом, знають його основні плюси та мінуси. Для тих, хто цікавиться цеглою вперше, ми все пояснимо. Головним і, мабуть, єдиним мінусом цього матеріалу є його вартість, будівництво обійдеться дорожче за будівництво будинку з клеєного бруса або такого ж будинку з газобетонних блоків.

Виправданням його вартості є низка якостей, які має тільки цегла. Це такі якості як:

  • її довговічність;
  • естетична цінність;
  • відповідність статусу;
  • енергоефективність;
  • відсутність усадки;
  • екологічно чисті складові;
  • здатність матеріалу зберігати свої властивості довгі роки без додаткових вкладень.

Ці та багато інших переваг дозволяють назвати будівництво будинку з цегли розумним та далекоглядним рішенням.

Склад класичної цегли практично не змінився і включає екологічно чисті складові, такі як глина, деревна тирса і вода. Глина – після випалу в печі перетворюється на основоположника міцності матеріалу, тирсу – після випалу та затвердіння глини, згоряють і залишають повітряні пори, які сприяють енергозбереженню, вода – застосовується для надання в'язкості матеріалу на етапі формування. Технологія його виробництва та кладки удосконалюється і досі. Одним із останніх досягнень цегляного домобудівництва є відкриття "теплої кераміки".

Тепла кераміка виробляється із суміші глини з тирсою. Отриманий розчин формують у брикети та обпалюють при температурі 1000 градусів Цельсія. В результаті такої процедури тирса спалюється, а на її місці залишаються мікропори, що надають теплій кераміці такі властивості, як високу теплоізоляцію та міцність. За рахунок повітряних мікропор у структурі матеріалу навантаження на нього розподіляється рівномірно. Також це сприяє більш ефективному використанню цементного розчину.

цегла будинок

Класичними видами цегли є силікатна та керамічна цегла. Силікатна цегла має білий колір і виготовляється із суміші вапна, піску та інших елементів. Під впливом високої температури, пари та тиску вапно з піском з'єднуються у міцний моноліт. Силікатна цегла має високі звукоізоляційні властивості, а при спеціальному фарбуванні вона може застосовуватися для облицювання. Також її використовують для створення несучих та внутрішніх перегородок.

Керамічна цегла виготовляється з обпаленої глини. На відміну від силікатної, вона стійка до вологи, витримує нагрівання до 800 градусів за Цельсієм, а також коштує на 15-20% дорожче. Однак її звукоізоляційні характеристики помітно поступаються силікатній цеглі.

Яка з переваг цегляного будинку приваблює найбільше - відповісти складно, адже він чудово справляється з усіма поставленими завданнями. Естети вибирають цеглу за зовнішній вигляд та форму конструкції, вона дійсно дозволяє створити стіни будь-якої форми, а для тих, хто хоче замінити фактуру цегли, допоможуть штукатурені фасади, пофарбовані будь-яким відтінком вибраного вами кольору.

Бажаючі отримати надійний будинок, здатний захистити сім'ю від зовнішнього впливу, можуть бути впевнені в міцності конструкції. Далекоглядних людей, які віддають основний акцент окупності та обслуговування проекту, цегла приваблює своєю надійністю, мінімальними витратами на обслуговування цегляних стін і здатністю тривалий час зберігати тепло.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 191 | Добавил: admin | Теги: цегла, будинок | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar