Главная » 2023 » Січень » 17 » Будинок з керамічних блоків: плюси та мінуси
16:46
Будинок з керамічних блоків: плюси та мінуси

Будинок з керамічних блоків При появі різноманітних матеріалів для будівництва постає питання, який же основний матеріал обрати для того, щоб зробити будинок надійним. Хтось досі надає перевагу цеглі, та вважає що не варто робити будинок з керамоблоків, але ми розглянемо, які є плюси та мінуси такого будинку, та чи варто витрачати кошти на цей матеріал. 

Плюси використання керамоблоків при будівництві

Виробників керамоблоків наразі досить багато, але ми можемо гарантувати, що ТОВ кузьминецька будівельна кераміка при створенні цього матеріалу дотримується всіх необхідних норм та технологій, щоб зробити його дійсно надійним. Якщо керамоблоки оригінальні, та виготовлені правильно вони мають ряд таких переваг як:

  • швидкий процес будівництва, адже керамоблоки великі за розміром та міцні, але мають невелику питому вагу, яка знижує тиск на фундамент;
  • матеріал забезпечує комфортний мікроклімат в приміщенні за рахунок саморегуляції рівня вологості;
  • керамоблоки мають здатність акумулювати тепло та забезпечувати якісний повітряно-тепловий баланс.
  • звукоізоляційні властивості;
  • спеціальні розчини для вертикальних швів не потрібні, клейовий розчин рівномірно заповнює порожнечі;
  • керамоблок повністю екологічний матеріал, тому що виготовлений суто з натуральної сировини;
  • можливість обрати будь-який варіант подальшої обробки стін.

Будинки з керамічних блоків недоліки 

Основним мінус при використанні керамоблоків, для багатьох, це специфічний процес будівництва. Щоб будинок з поризованих керамічних блоків буд дійсно вологостійким та теплоізольованим, важливо не допускати вологу та дощі при процесі будівництва. Для цього поки ви не накрили будинок дахом, останній ряд збудованих блоків необхідно накривати плівкою або руберойдом, щоб уникнути попадання вологи всередину стін і розмивання розчину дощем. Також особливу увагу слід приділити клейовому розчину, а саме його консистенції. 

Також, багато хто зазначає крихкість матеріалу, але знову нагадуємо вам про те, що оригінальні керамоблоки достатньо міцні і не пошкоджуються навіть при транспортуванні, саме тому обирайте тільки перевірених виробників. 

Як висновок можемо сказати що будинок з керамоблоків прослужить вам достатньо довго, при правильному будівництві - від 50-ти років. Кераміка набуває здатність зберігати тепло, заощаджуючи до 30% на опалення приміщення та створює помірний баланс повітря й вологості. Не треба боятися процесу будівництва керамічними блоками, адже наразі є дуже багато спеціалістів, які вже використовують цей матеріал та задоволені результатом.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 565 | Добавил: admin | Теги: блок, будинок, керамічний | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar