Главная » 2023 » Січень » 19 » Де побудувати басейн у приватному будинку
19:18
Де побудувати басейн у приватному будинку

басейн будинок Басейни та інші штучні водоймища на ділянці будуються за індивідуальними проектами, і на це є кілька важливих причин. По-перше, це сімейний бюджет – він у кожної сім'ї різний. Друге – особливості рельєфу ділянки. І третє - функціональне призначення басейну - резервуар може використовуватися не тільки як місце для купання та відпочинку, але і як ємність для зберігання води, яка надалі використовуватиметься в господарстві.

Місце для басейну вибирається при складанні проекту, і це може бути як перший, цокольний чи підвальний поверх, так і місце біля будинку, але під критим простором. Іноді проектувальники пропонують побудувати басейн на другому поверсі будинку, але це небезпечно, оскільки вага води в басейні середнього об'єму приблизно дорівнює вазі самоскида, тому є небезпека обвалення конструкції басейну або поверху будинку, крім найпершої небезпеки – затоплення першого поверху. Басейни внутрішнього типу можуть будуватися за трьома проектами, взятими за основу:

  • маленький (об'єм 0,5-2,5 м3) лікувально-оздоровчий басейн типу "SPA", з передбаченою установкою гідромасажного обладнання;
  • басейн середнього обсягу (5-8 м3) – санітарно-оздоровчий;
  • великий басейн з об'ємом резервуару 10-50 м3.

Розрахункова безпечна глибина домашнього басейну для плавання (варіант №3) – 1,5 м. У деяких проектах передбачається мілководний приступок шириною 0,5-1 м. Але з таким доповненням ціна басейну зросте на 20-30%. Багаторічна будівельна практика басейнів показує, що площі басейну 35 м2 цілком достатньо для комфортного відпочинку та занять спортом. Форма чаші басейну визначається лише бажанням замовника і будівельними технологіями не обмежується.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 159 | Добавил: admin | Теги: басейн, будинок | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar