Главная » 2022 » Серпень » 5 » Дизайн інтер'єру: як зробити малогабаритну квартиру комфортнішою
20:08
Дизайн інтер'єру: як зробити малогабаритну квартиру комфортнішою

дизайн інтер'єр В одній малогабаритній кімнаті, на маленькій кухні якої важко поміщаються всі необхідні меблі та техніка, а у ванній кімнаті неможливо встановити пральну машину, в окремому приміщенні туалету, схожому на карцер... У схожих умовах проживає велика кількість сімей, не маючи при цьому можливості купити велику та простору квартиру. Але при цьому можна значно покращити житлові умови за рахунок перепланування. Прибравши деякі стіни, за винятком несучих, з'єднавши туалет та ванну кімнату, зможете добитися підвищення комфорту навіть у малогабаритній квартирі. Увімкніть свою фантазію чи скористайтесь послугами професійного дизайнера інтер'єрів.

За наявності нерівних стін та стель їх обов'язково потрібно вирівняти. Там, де можна замінити цегляні перегородки гіпсокартонними, які набагато тонші, ви отримаєте нехай кілька сантиметрів, але все ж таки, корисної площі. Також оздоблення стін із гіпсокартону вимагає набагато менше матеріалів. Найчастіше і самі майстри, які виконують ремонт квартир, можуть дати пораду, як можна візуально розширити житловий простір.

Світлі тони в обробці стін і стелі компенсують втрату цих сантиметрів і візуально розширюють внутрішній простір приміщень. Замінивши пишну люстру на точкові джерела освітлення, а важкі штори на легкі фіранки, ви помітите, що в кімнаті стане набагато просторіше.

Не захаращуйте квартиру т.зв. "стінками", віддайте переваги шафам-купе, в яких поміститься все необхідне, а доступ до речей спроститися за рахунок розсувних дверей, а не розстібних. У маленькій за площею квартирі неприйнятний навіть "творчий безлад". Менше речей – краще.

Навіть звичайні двері міжкімнатні можна замінити розсувними. Будь-то перепланування чи ремонт квартир у новобудовах, коли справа стосується малогабаритного житла, найкращий варіант дотримуватися стилю мінімалізму.

Кухонну зону можна відокремити барною стійкою, розмістивши за якою навісні шафки, ви отримаєте місце для зберігання кухонного начиння. А розміщені на них цікаві колекції прикрасять інтер'єр, що не обтяжує простір.

Демонтаж стіни між туалетом та ванною – ще плюс 30-40см корисної площі. Це ви відчуєте одразу. Дзеркальні поверхні, світла керамічна плитка та скляні полички також збільшують візуальне сприйняття простору.

Щоб звільнити більше місця без перепланування, просто зробіть елементарну перестановку меблів, заберіть усі зайві громіздкі предмети. Пам'ятайте, що перед початком ремонту необхідно звільнити приміщення, винести всі меблі, звільнивши таким чином робочий простір.

дизайн інтер'єр

Поки йде ремонт приміщення, подумайте, які предмети меблів ви повернете на місце, а від яких можете відмовитися. Можливо, ви заміните громіздку шафу відкритими полицями, а масивні м'які меблі, що вийшла з моди, зручним диваном-трансформером.

Щоб не довелося нескінченну кількість разів пересувати меблі з місця на місце після закінчення ремонту, визначаючись, таким чином, з оптимальним варіантом вивільнення максимальної кількості житлової площі, скористайтесь простим способом: на папері намалюйте план кімнати, зробіть зразки картонних меблів, які відповідають наявним і рухайте їх до одержання бажаного результату. Тільки після цього встановіть меблі.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 200 | Добавил: admin | Теги: інтер'єр, квартира, дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar