Главная » 2019 » Липень » 12 » Дорогу, яка вела до храму богині магії виявили археологи
13:04
Дорогу, яка вела до храму богині магії виявили археологи

Археологи виявили священну дорогу з древнього міста Стратонікея, неподалік від сучасного міста Ятаган, Туреччина до храму давнього божества. Цьому шляху 3 тис. років. Його побудували для щорічної ходи шанувальників до найбільшого місця поклоніння богині місяця і магії - Гекати.

"Священна дорога використовувалася щорічно для відвідування жителями Стратонікея найбільшого з коли-небудь існуючих храмів Гекати. В урочистій ході брав участь хор, жерці й молода дівчина з символічним ключем. Всі вони прямували до місця поклоніння, проходячи через північні міські ворота". - повідомив керівник розкопок викладач університету Памуккале Білал Согут.

Також археолог розповів про велику кількість добре збережених гробниць, які знаходяться в храмі богині магії і місяця. Так як храм шанувався навіть міфічним плем'ям амазонок, то вивчення поховань може дати додаткову інформацію про матріархальне суспільство і пролити світло на його взаємини з населенням древньої Еллади.

Геката вважалася захисним божеством, опікуном воріт і перехресть. В інших культах - богинею місяця, володаркою примар, потвор і чаклунства. Часто зображувалася з подвійними факелами і трьома головами. Письмовий опис такої статуетки надав давньогрецький географ Павсаній у праці "Опис Греції". Зазначав, що першу подібну річ створив скульптор Алкамен у V ст. до н.е.

Категория: Новини світу | Просмотров: 504 | Добавил: admin | Теги: гекати, Храм, Туреччина, магія, дорога, археолог, богиня | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar