Главная » 2022 » Вересень » 22 » Дзеркальна стеля: які бувають види та в чому особливості монтажу
19:42
Дзеркальна стеля: які бувають види та в чому особливості монтажу

дзеркальна стеля Як і кілька років тому, так і сьогодні, дзеркальна стеля має особливу увагу у дизайнерів і це не дивно, адже дзеркальні стелі здатні буквально до невпізнанності перетворювати приміщення. Тільки дзеркало на стелі здатне створити той дивовижний ефект об'єму, створити ілюзію вищих стель і гармонійно наповнити кімнату світлом.

Крім цього, однією з ключових функціональних особливостей дзеркальних стель є їхня чудова сумісність практично з будь-якою системою освітлення. Подібна обставина є чудовою можливістю здійснення творчих фантазій та сміливих експериментів.

Види дзеркальних стель

Особливо дивовижно виглядає дзеркальна стеля з цілісного полотна дзеркала. Хоча тут слід розуміти, що оформлення подібним чином великих приміщень — використання одного цілого шматка дзеркала, є ресурсомістким та матеріально-витратним процесом. У зв'язку з чим, фахівцями з дизайну були розроблені різні способи та технології монтажу дзеркальних стель, зокрема у поєднанні з гіпсокартонною основою.

Відмінним варіантом для стельового покриття може стати сегментування дзеркального полотна на окремі плитки, що в кінцевому варіанті є якоюсь мозаїчною композицією, здатною змінити геометрію кімнати.

Простішою реалізацією ідеї дзеркальної стелі може стати використання пластикових листів на основі полістиролу і покритих дзеркальною відбиваючою плівкою. Структура поверхні подібних пластикових панелей може бути гладкою або ребристою, і мати складові різної геометричної форми. Основною ж перевагою такого матеріалу є його гнучкість, яка дозволяє монтувати навіть нерівну стелю.

дзеркальна стеля

Наступним, досить популярним, різновидом є дзеркальна стеля рейкового або касетного формату, що складається з довгих алюмінієвих рейок або касет. Незважаючи на очевидні зручності, подібний варіант стельового покриття видається все ж таки більш "Академічним" і набув популярності саме в муніципальних та офісних будинках, або використовується у ванній.

І завершують наш короткий лікнеп – натяжні дзеркальні стелі. В цьому випадку, як відбиває поверхні виступає глянсова плівка з ПВХ. Звичайно, подібний матеріал не здатний повноцінно замінити дзеркало, але все ж таки має досить "розмитий" ефект відображення.

Категория: Новини Дніпра та області | Просмотров: 178 | Добавил: admin | Теги: дзеркальна, монтаж, стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar