Главная » 2022 » Вересень » 28 » Як перевірити якість пелет?
14:52
Як перевірити якість пелет?

якість пелети Серед існуючих у продажу паливних матеріалів одним із найпопулярніших є пелети. Це гранули, виготовлені з відходів деревообробного виробництва, лушпиння соняшника, гречки, рису та інших сільськогосподарських культур. Використовувати для опалення приватних будинків можна лише матеріали високої якості. В інакшому випадку це призведе до проблем в роботі котельного обладнання.

Одним з важливих показників при виборі є ціна на пелети. У якісного матеріалу вона не може бути нижче середнього рівня по ринку. Є кілька ознак, за якими можна виявити низькосортне біопаливо. Якщо використовувати неякісні пелети, це призведе до проблем у роботі опалювальної установки.

Як відрізнити неякісне паливо?

Важливо купувати пелети у відомого виробника. В іншому випадку можна отримати біопаливо низької якості. Через це витрата пелет збільшується, у котлі та димарі швидше наростають сажові відкладення. Низьку якість можна виявити при візуальному огляді гранульованого матеріалу:

  • Пелети виготовляють за стандартом. Гранули мають діаметр 6-8 мм, довжина може бути до 5 см.
  • Виріб неналежної якості має на поверхні тріщини, деформації. Це говорить про недотримання технології або неправильне зберігання.
  • Гранули не повинні мати стороннього запаху. Вони пахнуть тільки рослинною сировиною, тому що виготовлені з відходів деревообробки, лушпиння, соломи тощо. Якщо є затхлий запах, це говорить про неправильне зберігання.
  • Можна зробити тест за допомогою води. Потрібно розчинити гранулу у рідині. Пресована форма розбухне і перетвориться на мокру масу. Якщо при виробництві використовувалося додаткові хімічні сполучення, пелети не розсипаються. Якщо при розчиненні гранули виявиться, що з неї виділяється багато дрібних частинок, у ній багато піску. Сторонні домішки призводять до швидкого сажоутворення.

Дехто вважає, що погано оброблені пелети мають темний відтінок. Але колір залежить від вихідної сировини.

якість пелети

Як перевірити якість?

Перевірити характеристики пелет можна лише у спеціальній лабораторії. Якщо покупець сумнівається у якості товару, можна виконати кілька тестів під час незалежної експертизи. Процедуру зазвичай замовляють у таких випадках:

  • при виборі постачальника оцінюється продукція кількох компаній;
  • споживання палива збільшилося при умові справного обладнання для опалення;
  • є підозра, що постачальник змінив технологію виробництва.

Потрібно вимагати від виробника сертифікати, які описують параметри палива. Котельне обладнання комплектують лічильником ккал, щоб отримати точні дані про ціну опалення та тепловіддачу пелет.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 268 | Добавил: admin | Теги: пелета, якість | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar