Главная » 2022 » Жовтень » 10 » Як самостійно поклеїти стельову плитку: практичні поради
18:10
Як самостійно поклеїти стельову плитку: практичні поради

стельова плитка Під час проведення ремонтних робіт не всі знають, що і як робити. Наприклад, не кожен знає, як поклеїти стельову плитку. Можна використовувати різні способи: вертикальний, діагональний та інші. До цієї роботи необхідно підходити з високою відповідальністю, адже стеля відіграє важливу роль в обробці кожної кімнати. Давайте розберемося, як поклеїти стельову плитку правильно.

Найпростіший спосіб

Найлегше обклеювати стелю по вертикалі. З урахуванням властивостей стельової плитки можна сказати точно, що багато часу таке обклеювання не займе. Спочатку плитку заносять у житло, щоб вона не деформувалася при монтажі від різниці температур. Після цього визначається центр кімнати. Саме з нього і починається обклеювання. Хоча за вихідну точку можна взяти і місце розташування люстри. Перед тим, як обклеїти перший ряд плитки, потрібно ретельно вивчити інструкцію із застосування клею.

Клей наносять точково на плитку та залишають хвилин на п'ять. Після цього матеріал трохи притискається до стелі (при сильному натисканні плитка може тріснути або пошкодитися). Перший екземпляр фіксується у центральній точці. На звороті покриття нанесені стрілки. Вони потрібні для того, щоб не сплутати напрямок малюнка. Звертайте на них особливу увагу: стрілки мають "дивитися" в один бік.

Плитки обклеюються рядом за рядом, без зазорів між ними. При обклеюванні ділянок біля стіни окремі екземпляри доведеться підігнати, тобто обрізати. Біля стін фіксується стельовий плінтус. Після обклеювання плиток потрібно закласти шви герметиком, причому найкраще використовувати силіконовий склад. Зайвий матеріал видаляти потрібно одразу.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 165 | Добавил: admin | Теги: плитка, стельова, ПОКЛЕЙКА | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar