Главная » 2022 » Червень » 24 » Як самостійно відремонтувати плитку для підлоги
14:30
Як самостійно відремонтувати плитку для підлоги

плитка підлога Хоча плитка для підлоги і є досить міцним оздоблювальним матеріалом, який здатний стійко переносити і фізичні впливи, і несприятливі умови експлуатації, проте навіть їй потрібен своєчасний ремонт. Причому, проводити ремонт плитки для підлоги рекомендується при перших ознаках деформації і руйнування, інакше через деякий час доведеться змінювати все підлогове покриття, що вимагатиме чималих фінансових витрат.

Перше, що варто пам'ятати - при придбанні плитки для підлоги слід враховувати те, що вона може легко пошкодитися, а значить, вимагатиме заміни. Тому кількість плитки має купуватись із певним запасом.

При утворенні дрібних ненаскрізних тріщин на поверхні плитки їх ретельно очищають від усього пилу та змочують водою. Всі ці дефекти акуратно замазують плитковим клеєм із доданим до нього барвником, вибраним по тону з плиткою. Для закріплення нанесеного шару рекомендують використовувати вологу тирсу, якою посипають ці місця.

Якщо з'явилися плитки, декоративна поверхня яких сильно стерлася, це можна замаскувати шляхом накладання орнаменту. Орнамент на них, зроблений за допомогою трафарету та зносостійкої фарби (придатної для покриття підлоги), дозволить внести певну різноманітність та стати окрасою підлогового покриття.

Такий візерунок на плитці наноситься або за задумом малюнку, або хаотично. Перед його нанесенням підлога ретельно очищається, насухо витирається. Через кілька годин після цього можна наносити візерунки на всі плитки, вид яких псує покриття.

Шар матового лаку, стійкого до стирання, надійно закріпить малюнок, що вийшов. Наносити його слід після висихання шару фарби. Але можна використовувати ті плитки для підлоги, які купувалися про запас для заміни сильно пошкоджених.

Для видалення такої плитки необхідно зробити правильний розріз навколо неї, причому розширюючи його у розмірі на всі боки приблизно сантиметра на два. Такий прийом зробить ступінь з'єднання з іншими плитками набагато меншим, дозволить легко видалити розколоту плитку, не пошкоджуючи сусідні.

плитка підлога

Для полегшення видалення підлогової плитки, що зіпсувалася, рекомендують обережно вбити цвях у її центр, а потім за допомогою стамески і молотка можна легко зняти всі шматочки розкололася плитки, захистивши при цьому очі від отримання можливої травми. За наявності великих пошкоджень у сусідніх плитках їх краще прибрати слідом за тими, що розкололися.

Після збирання сміття потрібно провести зачистку поверхні підлоги за допомогою пилососа, на яку наноситься спеціальний засіб, що вимагає часу для висихання. На підготовлену нову плитку наноситься шар приготовленого клею, а потім укладається на місце так, щоб з усіх боків її оточували однакові за розміром шви. Вирівнявши положення плитки для підлоги, видаляють всі надлишки плиткового клею і обробляють шви приготовленою затиркою. Протягом доби не рекомендують наступати на цю ділянку.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 185 | Добавил: admin | Теги: плитка, ремонт, Підлога | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar