Главная » 2022 » Вересень » 19 » Як утеплити вікна: де і як найбільше втрачається тепла через вікна
14:32
Як утеплити вікна: де і як найбільше втрачається тепла через вікна

утеплення вікно З настанням холодів особливо актуальним стає питання, як утеплити вікна своїми руками. У такій ситуації починається пошук і старих перевірених способів утеплення, і нових технологій, що дозволяють відчути або захоплення, або розчарування.

Віконний отвір вважається, на думку фахівців-будівельників, одним із найбільш проблематичних місць у плані утеплення, причому навіть сучасні технології утеплення, часом, "залишаються безпорадними". Але пошук найкращого варіанта утеплення ваших вікон не варто зупиняти, адже через вікно йде до 30% втрати тепла з приміщення. Тому не варто переплачувати за тепло в будинку, краще уважно вивчити поширені варіанти ущільнення та утеплення віконних отворів, а потім застосувати знання на практиці.

Звідки з'являються витікання тепла у віконних отворах

Основу вікна становить скляне полотно, яке чудово витримує будь-які атмосферні дії, причому теплопровідність його не настільки велика, щоб мати великі втрати тепла. Але, на жаль, одним склом не обійтися, бо товщина його не настільки велика (2-4 мм), щоб говорити про теплоізоляційні властивості. Саме тому встановлюються як мінімум два скла з максимально можливим "повітряним прошарком".

Повітря - чудовий утеплювач, звичайно за умови його герметичного закупорювання. Ось чому настільки популярні склопакети, адже у них міжскляний простір герметичний, а значить, одним з головних параметрів теплих вікон є герметичність вклеювання шибок, чого необхідно і досягти.

Склопакети з погляду теплотехніки не такі унікальні, адже теплоізоляційні властивості такої системи безпосередньо залежать від відстані між склом та їхньої кількості. Склопакети мають обмежену відстань між склом, тому підвищити його теплоізоляцію можна лише збільшенням кількості камер, але і тут є обмеження. Ось і виходить, що досягти феноменальних результатів не вийде, хоч варто віддати належне ефективності такої технології.

Все ж герметичні дерев'яні рами з міжскляною відстанню хоча б 50 мм більш ефективні, ніж склопакети. Тому не поспішайте у засмучених почуттях купувати нові вікна ПВХ, можливо, після проведення профілактично-відновлювальних робіт над вашими старими вікнами, вони будуть служити вам вірою та правдою не гірше, ніж склопластикові.

утеплення вікно

Друге вразливе місце віконних отворів – це ущільнення рам у лутці вікна та саму лутку у віконному укосі. Якщо щодо ущільнення рам можна взяти за зразок склопластикові вікна, то ущільнення лутки – бич будь-яких вікон. Неправильне виконання віконних укосів обов'язково призводить до утворення тріщин, якими підступний холод пробирається всередину. Тому другим завданням теплих вікон стає правильне виконання віконних укосів.

Останнє місце втрати тепла – це сама рама. Незважаючи на її малу площу, втрати тепла через погану якість становлять 5-15 %. Ось тут безпосередньо стикаємося із проблемою ПВХ-вікон, у яких для зменшення тепловтрат застосовують технологію багатокамерності рами. Але навіть п'ятикамерні рами залишаються холодними, і часто виток тепла відбувається саме через них, адже для забезпечення теплоізоляції камери повинні бути герметичними, а в цьому параметрі все залежить від виробника.

Категория: Новини України | Просмотров: 193 | Добавил: admin | Теги: вікно, утеплення | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar