Главная » 2020 » Березень » 7 » Хатина в джунглях є чистішою, ніж квартира в місті - дослідження
22:34
Хатина в джунглях є чистішою, ніж квартира в місті - дослідження

У міській квартирі виявилося більше мікробів і хімікатів, ніж у хатині в джунглях.

Дослідники з Університету Рутгерса з’ясували, що хатина в джунглях є чистішою від квартири в місті — в першій більш чисте повітря, більше сонячного світла і природних матеріалів, тоді як у квартирі безліч хімікатів від промисловості і чистильних засобів, а також грибка, дослідження опубліковане в журналі Nature Microbiology.

Ці відмінності безпосередньо впливають на здоров’я людини, йдеться в дослідженні. Хоча урбанізація пов’язана зі зниженням числа інфекційних захворювань, вона призводить до поширення ожиріння, астми, алергії, аутизму та інших розладів, а також масової втрати різноманітності в мікробіомі людини. Дослідники порівняли мікробіом на поверхнях будинку і на тілі людей в квартирі в мегаполісі і в хатині, розташованої на віддаленому перуанському селі.

"Урбанізація - це глибоке зрушення в поведінці людини. Сучасне життя буквально захищає нас від природного середовища і відгороджує від нього промисловими хімікатами, більш високим рівнем вуглекислого газу і грибками, які люблять жити на шкірі. Це дослідження проливає світло на те, як створені людиною середовища впливають на наше здоров’я і що ми можемо зробити для їхнього поліпшення", — стверджує провідний автор дослідження Марія Глорія Домінгес-Белло.

Категория: Новини світу | Просмотров: 545 | Добавил: admin | Теги: джунглі, чистота, місто, хатина, квартира | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 1
avatar
1 CCGrass • 17:45, 16-02-2021

Код
[i]<a href=”https://grass.kiev.ua/"> Декоративная искусственная трава</a>[/i]
avatar