Главная » 2021 » Квітень » 26 » Крісло-кокон - чудовий варіант для відпочинку вдома і на подвір'ї
17:22
Крісло-кокон - чудовий варіант для відпочинку вдома і на подвір'ї

Щоб створити в будинку затишок, потрібно приділяти увагу всім деталям інтер'єру. Сучасним потенційним покупцям доступний величезний асортимент меблів і всіляких аксесуарів. В останні роки популярності набуває крісло-кокон. Це ідеальний варіант для усамітнення і релаксу. Така надзвичайна конструкція привернула увагу багатьох і змусила замислитися над створенням в будинку, а також за його межами місць для відпочинку та приємного проведення часу.

крісло-кокон

Особливості крісла-кокона

Крісла у вигляді кокону - відмінне рішення для людей, охочих розслабитися, побути наодинці з власними думками, а також займатися рукоділлям, читанням улюбленої книги, тощо. Моделі таких меблів відрізняються формою, дизайном і розміром, але всі вони зовні нагадують кокон. Відмінною їх особливістю вважається однакова висота бокової частини і спинки. Крім того, всі конструкції обов'язково змикаються вгорі.

Серед переваг меблів виділяють:

  • декоративність. Ці вироби стануть прикрасою будь-якого приміщення;
  • комфортабельність. Конструкція створена таким чином, що утворюється частково закритий простір;
  • сучасний дизайн. Меблі здатні гармонійно вписатися в будь-який інтер'єр. Вони доречно будуть виглядати в приміщеннях, виконаних в поп-арті, модерні, хай-теку;
  • універсальність. Розмістити конструкцію можна як в спальні, дитячій кімнаті і вітальні, так і у дворі на дачі;
  • ексклюзивність. Конструкція виглядає вельми незвично, надає приміщенню цікавий, сучасний зовнішній вигляд.

Незважаючи на величезну кількість переваг, у таких меблів також є недоліки, які потрібно враховувати. Щоб провести монтаж конструкції, потрібно володіти відповідними навичками, мати ряд інструментів. Підвісний варіант передбачає порушення цілісності стелі і обмеження в переміщенні. Якщо в приміщенні натяжна конструкція, монтувати крісло неможливо. Істотним мінусом крісла в формі кокона також вважається його висока вартість, тому придбати його може далеко не кожен. Але виробники в таких випадках пропонують мобільні крісла на штативі, котрі можна переміщати з місця на місце.

Основні різновиди крісел-коконів

Залежно від способу фіксації крісла поділяються на такі різновиди:

  • підвісні крісла-кокони, які фіксуються на стелі. Сидіння меблів при цьому вільно переміщується, в ньому можна обертатися, гойдатися;
  • підлоговий тип. Він кріпиться до підлоги, за рахунок цього вважається більш надійним. Як правило, таким моделям віддають перевагу, якщо стеля недостатньо міцна чи зведена навісна стеля. Головною перевагою цих конструкцій вважається мобільність. Сидіння в даному випадку також знаходиться у висячому положенні, але фіксується на основі.

З урахуванням особливостей конструкції меблі підрозділяють на наступні види:

  • з жорстким каркасом. Форма сидіння фіксована, в ході експлуатації вона не змінюється.
  • м'які. Візуально вони схожі з гамаком, але розміри при цьому обмежені, повноцінно лягти в такій конструкції проблематично. Сидіння в даному випадку м'яке, в залежності від положення тіла змінює свою форму.

Кокон може бути плетеним чи повністю глухим. Розміри і кольори представлені в асортименті, що дозволяє підібрати оптимальний варіант для кожного випадку.

Категория: Новини України | Просмотров: 572 | Добавил: admin | Теги: крісло-кокон | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar