Главная » 2019 » Січень » 26 » Лідер за впровадженням інклюзивної освіти - Дніпропетровська ОДА
16:14
Лідер за впровадженням інклюзивної освіти - Дніпропетровська ОДА

Дніпропетровська область однією з перших включилася в роботу з впровадження інклюзивної освіти

Перша леді і глава Фонду Петра Порошенка Марина Порошенко назвала Дніпропетровську ОДА під керівництвом Валентина Резніченка лідером за впровадженням інклюзивної освіти.

Про це вона заявила під час Всеукраїнської наради з питань інклюзивної освіти, яка відбулась 25 січня в Києві в Українському домі в присутності президента Петра Порошенка, членів уряду, парламенту, голів областей, представників системи освіти, громадськості, батьків та дітей з особливими потребами.

"Дніпропетровська область однією з перших включилася в роботу з впровадження інклюзивної освіти, і ми в Фонді Петра Порошенка одразу побачили, як облдержадміністрація почала показувати шалені результати. Співпрацюючи з Дніпропетровською ОДА, я відчувала себе, як в казці: коли я пропонувала відкривати в школах ресурсні кімнати, медіатеки, мені говорили: «Скільки завгодно!» Ця область стала лідером з впровадження інклюзії", - сказала Марина Порошенко.

"Приємно чути, що ми перші, але насправді, ми стали локомотивом програми впровадження інклюзії в школах і дитячих садках Дніпропетровської області. І ми є частиною команди президента Петра Порошенка, тому все, що ми зробили - це командна робота", - зазначив Валентин Резніченко.

"Ще чотири роки тому я не знав, що означає слово "інклюзія". І ось уже кілька років я засинаю і прокидаюся з цим словом, - сказав президент Петро Порошенко. - Завдяки Першій леді я усвідомив, наскільки це важливо. У радянські часи про дітей з особливими потребами прийнято було не говорити, всі робили вигляд, що їх не існує, і вони, і їхні батьки залишалися сам на сам зі своїми проблемами. За цей час багато що змінилося, і динаміка впровадження інклюзивної освіти викликає захоплення і у наших західних партнерів. Для нас інклюзія в освіті - це запорука нашої єдності, яка починається ще в школі. У єдності багато вимірів, один з них - єдність в шкільному класі".

Категория: Новини Дніпра та області | Просмотров: 679 | Добавил: admin | Теги: інклюзив, впровадження, освіта, ода, Дніпропетровська, лідер | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar