Главная » 2022 » Жовтень » 29 » Натяжні стелі для вітальні: чому варто вибрати
00:37
Натяжні стелі для вітальні: чому варто вибрати

натяжна стеля вітальня Вітальня – це кімната, куди ви поведете всіх відвідувачів вашого будинку насамперед. І якщо вона створить на гостей сприятливе враження, то будьте впевнені, що і до вас вони ставлятимуться тепліше та доброзичливіше. Як можна змінити вигляд кімнати? Найочевидніша відповідь на це питання – це правильно підібрати меблі, килими та шпалери. Але найчастіше всі забувають про стелю. А даремно. Це один із найголовніших факторів, який здатний змінити вигляд кімнати до невпізнання. Найпрактичніший і довговічніший вигляд стель – це натяжні. Саме про них ми сьогодні й поговоримо.

У чому головний плюс натяжних стель для вітальні

Натяжні стелі для вітальні можуть бути різними. Це виявляється у їх структурі: плівка ПВХ та матеріал. І в кольорі: мільйони кольорів і можливість створювати різноманітні малюнки на поверхні. Наносити малюнок можна тільки на ПВХ натяжні стелі.

Як було сказано вище, натяжні стелі діляться на два класи за матеріалом, з якого виготовляються: ПВХ і тканина. Розглянемо відмінні риси тих та інших.

Тканинні полотна

Переваги

Найголовнішим їх плюсом є те, що вони виглядають дуже благородно і дорого!

Друга їхня відмінна риса полягає в тому, що їх кріплення відбувається за дещо іншою схемою, ніж ПВХ. Якщо плівку потрібно нагрівати, то тканина просто заправляється у кріплення і все. Іншими словами, плівка постійно перебуває у натягу. Її розмір на 15% менший за площу кімнати і щоб її встановити, потрібно плівку нагріти і розтягнути.

Тканинні натяжні стелі для вітальні вже заздалегідь мають потрібну площу і не вимагають потреби нагрівання і розтягування. Це дуже сприятливо позначається на їхню міцність. Якщо в ПВХ стеля потрапить гострий предмет, плівка лопне і розрив розійдеться від одного кута кімнати до іншого. З тканинними полотнами все трохи інакше: дірка залишиться, але вони здебільшого вціліють.

Недоліки

Вибір кольорів не настільки великий, як у плівкового побратима. До того ж, якщо ви захочете нанести малюнок на тканинні натяжні стелі, це коштуватиме дещо дорожче.

У разі протікання тканина не захистить вашу квартиру від потопу. Вода легко проникне через полотно. А неприємні наслідки можуть дуже засмутити вас: на натяжній стелі залишиться брудно-біла пляма там, де сталося протікання.

ПВХ натяжні стелі

Плюси

Вибір кольорів тут найширший. Крім того, нанесення малюнка на полотно буде коштувати набагато дешевше, ніж на тканину.

Завдяки тому, що це плівка вона врятує від будь-якого потопу. Вся вода просто збереться на полотні і воно провисне. Дивує міцність цього дива інженерної думки: квадратний метр натяжної стелі для вітальні легко витримує до 100 літрів води. Деякі люди навіть спеціально тестують покупку на міцність: чіпляються за плівку руками та висять на ній. І вона витримує! Розтягнуті ділянки можна легко випрямити. Для цього досить просто їх нагріти.

Багаторівневі натяжні стелі для вітальні

Багаторівневі натяжні стелі виглядають дуже ефектно. А якщо на різних рівнях будуть підібрані різні кольори, то це справить незабутнє враження на гостей. Та й ви зможете відпочивати у вітальні, милуючись натяжною стелею. Якщо вам потрібно створити спокійну обстановку, ідеальним рішенням буде підбір кремового і коричневого або світло-оранжевого кольорів.

натяжна стеля вітальня

Ну а в тому випадку, якщо захочеться створити веселу обстановку, будь-ласка – сотні насичених і яскравих кольорів у вашому розпорядженні. Але ми не рекомендуємо самостійно займатися підбором поєднань відтінків багаторівневих натяжних стель для вітальні. Краще довірте цю справу професійному дизайнеру.

Натяжні стелі для вітальні з малюнками

Сучасний прогрес дійшов до того, що в будь-якій фірмі натяжної стелі вам запропонують додаткову послугу "Нанесення малюнка на полотно". Тут вашому польоту фантазії не буде перешкод. Для дитячої можна вибрати малюнок олівцем сонечка, хмар і неба. У залі чудово виглядатиме складний орнамент на чистому тлі. У кухню відмінно впишуться страви з яблуками або десертами. У вітальні є сенс розмістити натяжну стелю "Зоряне небо". Це не зовсім малюнок, але виглядає він набагато реалістичнішим і красивішим за останній. Натяжна стеля з квітковим малюнком виглядає дуже свіжо!

Ніжний варіант малюнка підійде до спокійніших інтер'єрів

І, хоча "зоряне небо" - дуже гарний ефект, поки що дозволити таке собі можуть тільки дуже заможні люди, тому що задоволення це не з дешевих.

У натяжній стелі "Зоряне небо" вмонтовано сотні та тисячі оптоволоконних ниток, кожна з яких закінчується світлодіодом. Керує ними спеціальний блок живлення та ви. З пульта ДУ можна зробити так, щоб по стелі "полетіла комета", або горіли лише окремі сузір'я, або включити всі світлодіоди і самостійно шукати нові сузір'я. Одним словом, це неймовірно та гарно, повірте!

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 145 | Добавил: admin | Теги: Вітальня, натяжна, стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar