Главная » 2023 » Вересень » 4 » Обираємо люстру для сучасного інтерʼєру: поради
00:09
Обираємо люстру для сучасного інтерʼєру: поради

Як вибрати люстру для кухні

Найактуальнішим способом освітлення кухні це відокремити робочу зону від обіднього простору. Для цього на кухні необхідно встановити люстру саме над обідньою зоною, так як робочу зону можна висвітлити всілякими підвісними або точковими світильниками, адже тут необхідне яскравіше світло.

Наприклад, для зони над обіднім столом слід вибрати гарну, цікаву люстру, яка зможе виконати не тільки своє спрямоване функціональне призначення, але також стане головним елементом інтер'єру та яскравим акцентом на кухні. Форма люстри може бути класичною або стельовою, чудово виглядають на кухні плафони у вигляді плоских фігур, скляних куль і навіть абажури.

Як вибрати люстру для спальні

У спальній кімнаті будуть доречні підвісні люстри з гарним абажуром, які дають м'яке та розсіяне світло, а для любителів почитати перед сном знадобиться додаткове освітлення, наприклад, це можуть бути настінні бра біля ліжка або світильники для підлоги.

Рекомендується в центрі стелі повісити люстру з матовим плафоном, але головне непомітних відтінків, тому що вона є джерелом м'якого світла, що необхідно для комфортного відпочинку.

Також треба зауважити, що в спальні не потрібне яскраве світло галогенних лампочок, а цілком підійдуть тепле світло простого розжарювання. Але крім цього, тут теж можна використовувати диммер, тому що в будь-який час ми можемо одним рухом руки перетворити нашу люстру на унікальний нічник.

Як вибрати люстру для вітальні

Для інтер'єру вітальні чи зали обов'язково потрібно вибрати люстру, яка здатна давати яскраве освітлення. Так якщо у вас високі стелі, то тут підійде класика з кришталю, але, а якщо в кімнаті низькі стелі, вона виглядатиме громіздко, при цьому створюючи відчуття певної тісноти. У вітальні великих розмірів краще повісити в центрі приміщення велику люстру, яка має від 5 до 10 ламп зокрема, якщо вони будуть спрямовані строго вниз.

А ось якщо ваш простір вузький, то на допомогу прийдуть дві невеликі люстри, які мають бути розміщені у різних кінцях вітальні. Також такі невеликі люстри органічно впишуться на натяжній стелі, але обов'язково розміщені симетрично. Але не варто забувати і про розкішні люстри, з бронзи з позолотою або кристалами Swarovski. Вони здатні задати певний настрій будь-якому інтер'єру.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 366 | Добавил: admin | Теги: люстра, інтерʼєр, дім | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar