Главная » 2022 » Жовтень » 2 » Опалення та клімат: обігрів водопроводу кабелем
16:36
Опалення та клімат: обігрів водопроводу кабелем

обігрів водопровід кабель У кліматичних умовах країни нерідкі випадки, коли погано утеплений водогін взимку перемерзає. Щоб уникнути замерзання водопровідних труб, відключення водопостачання та як наслідок дорогого ремонту, набагато практичніше утеплити водопостачальну систему заздалегідь.

Для цих цілей можна використовувати досить затратну, але таку, що дає хороший результат, систему обігріву труб кабелем. Крім того, у разі промерзання (мало які ситуації виникають у житті!), водопровід буде простіше відігріти і привести в робочий стан.

Зібраний своїми руками обігрів обійдеться дешевше, а якщо скористатися наявними у продажу готовими наборами, що складаються з труби з кабелем, який вмонтовується в неї, або без кабелю, але з виготовленим під нього кабельним каналом і теплоізоляційним матеріалом, то технічно завдання спрощується в кілька разів.

Використання кабелю для обігріву дозволяє зменшити глибину залягання труб до півметра. Враховуючи, що в нашій країні глибина промерзання ґрунту взимку коливається від 1,5 до 3,5 метрів, виходить неабияке зниження трудомісткості.

Для роботи будуть потрібні такі матеріали:

  • скотч сантехнічний, фольгований;
  • водонепроникний утеплювач;
  • обігріваючий кабель потужністю 20 ватів на кожен метр водопроводу.

Труба обмотується фольгованим скотчем по спіралі з кроком 10-15 см. Поверх "доріжки", що вийшла, укладається кабель, одночасно зафіксований скотчем. Матеріал, що використовується як утеплювач, обгортається навколо труби, наявність незахищених зазорів не допускається. Щоб не допустити попадання вологи з ґрунту до водопроводу, треба ретельно обмотати всю трубу сантехнічним скотчем.

обігрів водопровід кабель

У місцях виходу труб на поверхню робиться з дощок короб, який заповнюється теплоізолятором і закривається кришкою для захисту теплоізоляційного матеріалу від механічних пошкоджень.

За бажанням систему обігріву труб можна вдосконалити. Сучасні технології дозволяють після встановлення кількох датчиків контролювати стан системи водопостачання та вносити необхідні корективи. Можна буде запрограмувати увімкнення та відключення обігріву при настанні заздалегідь обумовлених умов, наприклад, при падінні температури на зовнішньому шарі утеплювача до 0°С на кабель починає надходити напруга, яка вимикається при підвищенні температури до 5°С.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 170 | Добавил: admin | Теги: клімат, обігрів, опалення, кабель, водопровід | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar