14:21 Перетворити Дніпропетровщину на амарантову столицю планують фермери | |
Фермери подали ініціативу перетворити Дніпропетровщину на "Амарантову столицю" України. Про це повідомив директор Асоціації виробників амаранту і амарантової продукції Олександр Дуда. За словами експерта для присвоєння такого статусу області є усі передумови: - сприятливі умови для вирощування амаранту – родючі ґрунти, достатня кількість ефективних температур для культивації усіх районованих сортів (найкраще розвивається при температурах 30-35ºС); - центр очищення амаранту у м. Дніпро; - виробництво екструдованого, взірваного (повітряного) амаранту, макаронних виробів, готових сніданків, у планах – шліфованої крупи, яка є ідеальною експортною позицією; - виробництво комбікормів з амарантовою макухою та екструдованим амарантом для усіх видів тварин у м. Кривий Ріг; - перспективи будівництва органічного елеватора у смт. Солоне, Дніпропетровської обл.; - понад 350 га площ під органічним амарантом; - виробництво високоякісної олії холодного віджиму та екстрагованої амарантової олії; - потужна маркетингова та юридична команда.. "Хочу, щоб наша ініціатива була стимулом для колег з інших регіонів до об'єднання зусиль. Через пару років підіб’ємо підсумки, який регіон по праву виборов честь називатися "Амарантовою столицею" України", — пише Олександр Дуда. | |
|
Всего комментариев: 0 | |