Главная » 2022 » Вересень » 13 » Покрокова інструкція: як ремонтувати унітаз самостійно
17:31
Покрокова інструкція: як ремонтувати унітаз самостійно

ремонт унітаз Вийшов з ладу ваш "білий друг"? Чекати на прихід сантехніка часом, буває, проблематично і не тільки для вас, а й для ваших домочадців, а тому вміти відремонтувати унітаз своїми руками повинен кожен господар, який себе поважає.

Конструкція унітазу

Перед спробами відремонтувати унітаз самостійно, добре б спочатку ознайомиться з його конструкцією і дізнатися загальний принцип роботи цього сантехнічного пристрою.

Будь-який унітаз складається з двох основних елементів:

  1. чаші;
  2. зливного бачка.

Чаша, як правило, монолітна конструкція, яку важко зруйнувати і неможливо відремонтувати. Інша справа зливний бачок. Вся проста механіка пристрою розташована саме там. Якщо не розбиратися в конструкційних поєднаннях кожної окремо взятої моделі, то можна виділити три основні елементи бачка, без яких ну ніяк. Це:

  • запірний клапан;
  • поплавець;
  • випускний клапан.

Якщо хоч один з цих елементів вийде з ладу - можна закочувати рукави, але про це пізніше, а поки розберемося з самим принципом роботи.

Принцип роботи

Принцип роботи "Білосніжного" до геніального простий. Оскільки для того щоб змити фекалії необхідно одночасно задіяти великий об'єм води (набагато більший, ніж дозволяє отримати перепускна можливість вашого водопроводу), то виникла ідея накопичувати її в окремому резервуарі і використовувати по потребі.

ремонт унітаз

Для того щоб регулювати подачу води в бачок, конструкцію обладнали поплавком і запірним клапаном. Ці два елементи утворюють єдиний запірний механізм. Коли резервуар порожній поплавець під своєю вагою опускається і відкриває запірний клапан, у бачок починає надходити вода. У міру наповнення поплавець знову піднімається і на певному рівні закриває клапан, цим припиняючи подачу рідини і фіксуючи її рівень на заданій позначці.

За попадання води в чашу відповідає випускний клапан, який у закритому стані утримує рідину в бачку і відкривається людиною механічно.

Як бачимо, нічого складного.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 149 | Добавил: admin | Теги: унітаз, ремонт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar