Главная » 2022 » Листопад » 8 » Пуансетія найпрекрасніша чи віфлеємська зірка
00:18
Пуансетія найпрекрасніша чи віфлеємська зірка

пуансетія віфлеємська зірка У пуансетії прекрасної (а саме так називають цю рослину ботаніки) безліч імен. Є друга офіційна назва — наймолодша та красива, але набагато більше квітка відома як різдвяна зірка, а ще — віфлеємська зірка. Називають так квітку швидше за все тому, що пік своєї краси вона досягає саме до різдвяних свят. Втім, красою своєю пуансетія зобов'язана зовсім не квітам, вони якраз непоказні, а незвичайним приквітникам. Точніше, це видозмінене листя, що вінчає гілку, от і виходить: густо-зелене листя завершується яскравим букетиком з червоними, рожевими, білими, жовтими "пелюстками". Якщо постаратися, можна висадити в горщику різнобарвну пуансетію, створивши на підвіконні мальовничу "клумбу".

Пуансетію найчастіше можна зустріти у продажу у грудні, коли вона особливо гарна, і продають квітку зазвичай у крихітних горщиках. Така квітка зберігає свою декоративність, як правило, 1-2 місяці, після чого її зазвичай викидають. Але можна зберегти віфлеємську зірку у своїй квартирі набагато довше і навіть домогтися нового цвітіння на наступний рік, якщо дотримуватись певних правил. Ось про них і поговоримо.

Насамперед постарайтеся купити рослину з квіточками, що ще не розкрилися, тоді вона збереже яскраве вбрання довше. Друге, що варто зробити, – пересадити рослину. Справа у тому, що крихітні горщики, в яких продають пуансетію, заповнені зазвичай торфом, маложивильною ґрунтовою сумішшю, а цього явно недостатньо, щоб прогодувати рослину. Два-три тижні в такому "житлі" квітка ще проживе, а далі їй вже буде незатишно, так що візьміть горщик більший, заповніть його гарною перегнійною землею (вона обов'язково має бути легкою і живильною), можна також сумішшю, приготовленою для розсади, і допоможіть пуансетії "переїхати" на нове місце по можливості без травм.

пуансетія віфлеємська зірка

Не забувайте, що пуансетії, поки вона в кольорі, потрібне гарне освітлення, так що обов'язково тримайте горщик на світлі. А ще ця рослина обожнює вологу, поливати її треба якнайчастіше, щоб грунт землі ніколи не пересихав, але, звичайно ж, заливати квітку водою теж не варто. Іноді бажано листя обприскувати водою, такий "душ" допоможе листям зберігати свіжість. По можливості тримайте пуансетію в прохолоді: краще, якщо взимку температура повітря 14-16 градусів. Якщо квітка буде у більш жарких умовах, обприскуйте її частіше.

Зазвичай до березня віфлеємська зірка блякне.

Категория: Новини Дніпра та області | Просмотров: 168 | Добавил: admin | Теги: Пуансетія, віфлеємська зірка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar