Главная » 2022 » Серпень » 29 » Металопластикові вікна: основні аспекти самостійного регулювання
22:13
Металопластикові вікна: основні аспекти самостійного регулювання

регулювання металопластикове вікно Отже, відразу після встановлення вікон ПВХ ми зможемо проводити таку операцію, як їхнє регулювання. Давайте детальніше вивчимо її методи.

Стулка вікна може стосуватися рами або вікно може погано закриватися - ці два фактори свідчать про те, що фурнітура конструкції була встановлена неправильно, тобто - петлі при встановленні знаходилися не в середньому становищі, як мусили. Також після тривалої експлуатації вікна ущільнювач може відшаровуватися, що в свою чергу може призвести до того, що конструкція буде розгерметизована, а повітря надходитиме в приміщення, чого взагалі не повинно бути.

У всіх вищевказаних випадках можна уникнути проблеми лише відрегулювавши саму конструкцію. Це стало можливим лише завдяки використанню сучасної фурнітури.

Основні аспекти регулювання вікон

Регулювання стулки вікна

Отже, як відрегулювати саму стулку вікна, тобто у тому випадку, коли вона стосується поверхні рами. Для цієї операції нам знадобиться шестигранник. Верх стулки, а також поворот праворуч і ліворуч регулює верхня петля фурнітури. Відкриваємо вікно навстіж, гвинт регулювання крутимо за допомогою шестигранника, сам гвинт знаходиться на стулці.

Тепер пробуємо закривати та відкривати вікно. Крутити гвинт потрібно доти, доки вікно не перестане зачіпляти раму.

Нижня петля, у свою чергу, регулює нижню частину стулки. Для регулювання цієї частини потрібно покрутити нижній гвинт, який розташований на самій пластиковій рамі.

Відрегулювати притиск стулки до рами вікна, можна використовуючи той же шестигранник або звичайну викрутку, для цього потрібно обертати головку, яка входить до рами при закритті вікна.

Забираємо протяги

У тому випадку, якщо вікно пропускає протяги, спочатку варто визначити, де саме воно продувається. У холодну пору року це можна зробити за допомогою своєї долоні, просто провести нею по стулці рами, там, де ви відчуєте прохолоду, це і буде продуванням. А ось у теплу пору року можна скористатися запальничкою чи сірниками.

У тому випадку, якщо протяг утворюється між рамою та підвіконням потрібно зняти відлив і за допомогою монтажної піни, закласти щілину. Тобто - усі щілини ви можете загерметизувати таким чином.

регулювання металопластикове вікно

Також про всяк випадок перевірте поверхню на наявність щілин у місцях зіткнення рами та стіною будинку зовні. Якщо такі є тоді їх потрібно зашпатлювати або закрити спеціальним силіконовим герметиком. Найкраще це робити під час установки вікон, тому можна уникнути ймовірності появи на укосах грибків.

Якщо проведені вищеописані методи не дозволили досягти бажаного результату, то варто загерметизувати і місце зіткнення рами та підвіконня за допомогою герметика на основі силікону, або скористайтесь для цих же цілей пластиковим клеєм, який прослужити вам зможе більший термін.

Категория: Новини України | Просмотров: 181 | Добавил: admin | Теги: металопластикове, вікно, регулювання | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar