Главная » 2022 » Грудень » 19 » Ремонт квартири – основні помилки, які варто враховувати
00:19
Ремонт квартири – основні помилки, які варто враховувати

Остаточний результат ремонту квартири своїми руками залежить від дотримання багатьох умов, про які спочатку роботи навіть не думається.

ремонт квартира

Уявіть, як після закінчення ремонту Ви розставляєте нові меблі, і зі спокійною душею насолоджуєтеся деякий час почуттям задоволення відмінно виконаною роботою. Але тут починаються незаплановані труднощі, які поступово виводять Вас із себе. То потече водопровідна труба, затопивши такий дорогий ламінат, то закоротить проводка, в кращому разі зіпсувавши нові шпалери, то перестане функціонувати вентиляція.

Щоб цього уникнути, потрібно наперед враховувати можливі помилки. Тут ми розглянемо такі поширені помилки, як робота з:

  • водопроводом, вентиляцією, каналізацією;
  • прихованою електропроводкою;
  • гіпсокартонними перегородками;
  • підлогами та стелями.

Каналізація, водопровід, та вентиляція

Водопровідні труби зазвичай вибирають або металопластикові, або пластикові. Металопластикові труби на стиках через деякий час слабшають. Виправити проблему неважко, якщо перед монтажем Ви складете план всіх комунікацій будинку. Адже завжди краще розкрити стіну або підлогу тільки в одному місці, а не псувати досить велику площу. У продажу є труби для холодної та гарячої води. За ціною вони різняться. Але не треба брати дешевше. Потім вийде дорожче.

Змінюючи місце розташування сантехніки, не забувайте про перепади висот, а то доведеться переробляти.

Щодо вентиляції, то часта помилка полягає у забутому спеціальному клапані-розподільнику, який регулює потоки повітря по квартирі. При цьому, наприклад, запах із туалету може відчуватися на кухні. Мало приємного.

Прихованою електропроводкою

Обов'язково перед початком ремонту потрібно продумати розташування побутової техніки, щоб усі розетки були вмонтовані в потрібних місцях, а кабелі подовжувачів не заважали пересуватися будинком.

Гіпсокартонні перегородки та стелі

Тут проблеми починаються, якщо під час роботи забути про неміцність цього будівельного матеріалу. Так що не варто навішувати на нього щось на кшталт бойлера або полицю під інструменти.

ремонт квартира

А для стель та стін у приміщеннях з підвищеною вологістю потрібно використовувати вологостійкий гіпсокартон.

Підлоги

Стяжка зазвичай повністю висихає тижнів через два-три. Тож усі нерівності виявляться якраз до цього терміну. От тоді й можна оплатити роботу робітникам. Та й на висоту основи слід звернути увагу заздалегідь, а не після укладання ламінату чи лінолеуму.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 153 | Добавил: admin | Теги: квартира, ремонт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar