Главная » 2022 » Жовтень » 13 » Робимо своїми руками: монтаж підвісної стелі армстронг
00:13
Робимо своїми руками: монтаж підвісної стелі армстронг

підвісна стеля армстронг У середовищі обробників армстронг цінується насамперед тим, що за його підвіску можна отримати чималі гроші. При цьому тимчасові та трудові витрати на монтаж підвісного стельового армстронгу мінімальні. До речі, особливих умінь тут також не потрібно. А значить, сенсу переплачувати за зміну зовнішнього вигляду вашої стелі.

Витратні матеріали

Для монтажу цього виду стелі вам знадобляться профілі Т15 і Т24 різної довжини (60, 120 і 360 см), а також пристінний куточок 19/24. Конкретна кількість профілів кожного виду та куточка можна назвати лише після вимірювання приміщення та створення міні-схеми майбутньої стелі.

Панелі бувають всього двох розмірів: 595*595 мм та 1190*595 мм. Останній використовується вкрай рідко через свої естетичні якості.

Для кріплення профілів до основи (звичайної стелі) зазвичай беруть підвісні спиці на пружинах (підвіси). Всі профілі та підвіси кріпляться до несучих конструкцій дюбелями, ширина яких дорівнює 6 міліметрам, а довжина може варіюватися від 40 до 60 мм (залежно від матеріалу стін і стелі).

Інструменти

Для нанесення розмітки та навішування рівної стелі вам знадобиться гідрорівень та звичайний довгий рівень (більше 2 метрів). Отвори для дюбелів просвердлюються перфоратором. Профіль підрізається болгаркою та ножицями по металу (що більше подобається).

Крім того, необхідно підготувати трасер, молоток, плоскогубці, канцелярський ніж, рулетку та простий олівець. Не завадять також білі рукавички для укладання панелей.

Монтаж підвісної стелі типу армстронг своїми руками

Перше, що треба зробити, – це визначити висоту стелі. Для цього за допомогою гідрорівня на кутах малюються відміки (на одній висоті), після чого вимірюється відстань до стелі. Таким чином, знаходиться найнижче місце стелі. Виходячи з отриманої інформації, вже можна ухвалити остаточне рішення щодо висоті стелі. Але не варто здійснювати монтаж підвісної стелі армстронг ближче 15 сантиметрів від основи, інакше пізніше встановлювати освітлення буде дуже проблематично.

підвісна стеля армстронг

На потрібному рівні по всьому периметру вішається трассер (нитка) і вздовж зазначеної лінії кріпиться куточок. Далі на стіни і стелю наноситься вся схема майбутньої профільної сітки і виставляються несучі профілі:

  • вздовж приміщення 3,6-метрові;
  • поперек — 1,2-метрові.

Після цього болгаркою обрізаються зайві частини спиць підвісів. Потім підвіси кріпляться до стелі, і виставляється рівень профілів (за допомогою регулювання положення спиць). Частота спиць має бути такою, щоб на кожен квадратний метр стелі припадало не більше 6 кілограмів ваги.

Передостанній етап – монтаж профільної сітки таким чином, щоби вийшли квадрати зі стороною 60 сантиметрів.

Завершується монтаж підвісної стелі типу армстронг тим, що укладаються панелі. По краях їх, можливо, доведеться підрізати канцелярським ножем. Але робиться це просто, тому на цьому зупинимося.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 166 | Добавил: admin | Теги: підвісна, монтаж, армстронг, стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar