Главная » 2022 » Серпень » 24 » Самостійна реставрація меблів: усунення короблення та закладення тріщин
22:41
Самостійна реставрація меблів: усунення короблення та закладення тріщин

реставрація меблі Якщо йдеться про реставрацію меблів, то одними з дефектами, що найчастіше зустрічаються, є тріщини і короблення деталей меблів. Якщо тріщина виникла на фільонці або, наприклад, на кришці столу, її потрібно закласти за допомогою бруска такої ж породи дерева, з якої зроблені меблі. Щоб зробити це практично, тріщину слід розширити за допомогою стамески для надання порожнині певної форми.

Усунення тріщин при реставрації меблів

Після обробки порожнини, приступають до виготовлення вставки, враховуючи той момент, що вона повинна трохи виступати за межі поверхні, яка ремонтується. Деталь змащується клеєм і за допомогою киянки забивається в отвір легкими ударами. Частина деталі, що виступає, підрізається врівень з меблями, і ретельно зачищається.

Не слід поспішати з підрізуванням, а слід дочекатися повного висихання клею. Якщо ж вийшла наскрізна тріщина, тоді роблять так: робиться пропил, в який вставляються одночасно два кілочки, а не один, назустріч один одному. Далі вони теж підрізаються і зачищаються.

реставрація меблі

Реставрація тріщин на дні ящика проводиться так: з тильного боку на дно ящика, що обробляється, клеїться щільна міцна тканина, а з боку якого видно дефектні місця зашпакльовуються.

Позбавляємося короблення поверхні меблів

Зовсім інакше полягає справа з складнішим дефектом - коробленням. Врахуйте, що важко з цим боротися, коли оброблювані меблі мають облицювання лише з одного боку. При цьому внутрішня сторона всихає набагато швидше, ніж зовнішня, тому, на жаль, опуклість завжди виникає саме з видимої, фанерованої сторони. Для усунення дефекту необхідно зробити кілька пропилів на вивороті виробу.

У пропили вставляються дуже вузькі клини, бажано саме з м'яких деревних порід. Зверніть увагу, що від зусилля, прикладеного для запресування залежить весь ефект усунення короблення деталі. У цьому випадку тильну сторону вирівнюють і обклеюють шпоном.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 183 | Добавил: admin | Теги: тріщина, Меблі, закладення, короблення, усунення, Реставрація | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar