Главная » 2022 » Жовтень » 31 » Технології у будівництві: буронабивні палі діаметром до 1500 мм.
00:22
Технології у будівництві: буронабивні палі діаметром до 1500 мм.

буронабивні палі Перші нормативні документи щодо використання буронабивних паль з'явилися у сімдесятих роках минулого століття, коли за допомогою ямобура на задній підвісці колісного трактора активно будувалися заміські будинки, лазні та інші споруди. Приватне будівництво широко використовувало для фундаментів палі, робилися вони навічно, за суб'єктивним розумінням.

Сучасні буронабивні палі діаметром до 1500 мм як технологія зведення фундаментів широко затребувана в будівництві різного профілю. Сьогодні вони застосовуються:

  • при зведенні висотних будівель та будівель, що надають підвищене навантаження на фундамент;
  • під час будівництва мостів через водні перепони;
  • при будівництві віадуків та доріг у гірській місцевості, на зсувних схилах;
  • при встановленні огороджувальних конструкцій, де необхідне застосування методу буронабивних паль.

Ця технологія використовується особливо широко у щільній міській забудові, поблизу житлових та спеціалізованих споруд, де працює чутлива до вібрації апаратура. Застосовується вона і там, де необхідний постійний якісний контроль інженерно-геологічних умов, а також контроль над процесом буріння та формування тіла палі в шарі, що несе. Тому буронабивні палі діаметром до 1500 мм у мегаполісах щільної забудови активно використовуються різними будівельними організаціями.

Види буронабивних паль діаметром до 1500 мм.

При влаштуванні фундаментів різного призначення використовують такі види:

  • Бурокасні палі, які є модифікацією буронабивних паль. Вони необхідні для фундаментів, де вертикальні навантаження доповнюються горизонтальними навантаженнями, аналогічні технології "стіна в грунті".
  • Палі, що буросяться, виготовляються безпосередньо на місці будівництва з використанням обсадних труб і арматурної конструкції. Встановлюються за принципом стіни через одну.
  • Палі, що окремо стоять, використовуються для стрічкових фундаментів.

Переваги буронабивних паль

Популярність методу буронабивних паль не випадкова. Палі різного діаметра мають різне призначення, але однаково значущі технологічні переваги, наприклад сприйняття великих навантажень. Висотні, технічно складні завдання не обходяться без застосування цієї технології.

буронабивні палі

Буронабивні палі необхідні у складних умовах. У горах, воді, нестійких ґрунтах, на зсувних схилах, у заболочених обводнених ґрунтах технологія буронабивних паль гарантує міцність та надійність будівництва.

Висока продуктивність будівельних робіт, скорочення термінів, економія трудовитрат, безшумність робіт, практична відсутність відходів при їх облаштуванні пояснюють високу популярність методу.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 147 | Добавил: admin | Теги: палі, будівництво, буронабивні | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar