Главная » 2022 » Вересень » 16 » Типи стель: популярні варіанти та нюанси їх обробки
17:58
Типи стель: популярні варіанти та нюанси їх обробки

стеля обробка Існує багато різновидів та способів обробки стель. У цій статті ми з вами познайомимося з типами стелі, їх особливостями та відмінностями. Так підвісні стелі, які можна розділити на кілька різновидів. Давайте познайомимося з ними.

Основу всіх підвісних стель складає каркас - це система профілів і направляючих, які в свою чергу кріпляться до стін і вивішуються на спеціальні підвіси до стелі. А також до підвісних стель можна сміливо віднести і натяжні стелі, основою або каркасом для них служить металевий багет, який кріпиться до стін за допомогою цвяхів. І вже на цей багет натягується полотно із плівок ПВХ різних фактур та виробників. Ці стелі є унікальним матеріалом для приміщень. Запитайте, а в чому ж унікальність?

Все просто, їх можна поєднувати з іншими типами стель, наприклад, у поєднанні з гіпсокартонними конструкціями. А так само можна зробити будь-якої форми, стеля не обов'язково має бути строго горизонтально плоскою, її можна виконати хвилястими лініями або з опущеними кутами і піднятими до центру стін. І ще один незаперечний плюс такої стелі це швидкість монтажу та мінімальна кількість бруду при монтажі.

Наступний різновид підвісної стелі це "Армстронг". Я думаю, багато хто з вас знайомий з даною стелею, бо її використовують практично у всіх офісних та торгових приміщеннях. Всі її бачили, але не багато хто знає, що на основі цього каркаса можливе виконання з різними, часом оригінальними та незвичайними плитами. В основному використовують мінераловолокнисті плити, вони легкі та не дорогі. Але в цих стелях використовують так само:

  • дерев'яні;
  • металеві;
  • дзеркальні;
  • пластикові плити.

Так само напевно ви чули про рейкову стелю. Давайте розберемося, що ж вона таке. В принципі все дуже просто, вона складається із системи підвісів та металевих профілів, до яких кріпляться алюмінієві панелі. Різновид і забарвлення таких стель має не найбільший асортимент, хоча якщо як слід пошукати можна знайти і щось оригінальне але широкого поширення вони не отримали через свою не найадекватнішу ціну і схильності до корозії та утворення іржі. Найчастіше рейкову стелю виконують із пластикових панелей або вагонки.

стеля обробка

Гіпсокартон (ГКЛ), мабуть, можна сміливо назвати найпоширенішим на даний момент матеріалом, який використовується в квартирах. Єдиним конкурентом можуть бути лише натяжні стелі. ГКЛ так само монтується на металевий каркас, але робота з ним більш трудомістка і пильна при шпаклювальних роботах. Цей матеріал дуже універсальний і з нього можна виконати будь-які дизайнерські та високохудожні елементи. Ще однією перевагою перед натяжною стелею є його механічна міцність, і легкість відновлювальних робіт при пошкодженні, тоді як при пошкодженні полотна натяжної стелі потрібна повна заміна.

На жаль у цій статті я не можу розповісти про всі можливі варіанти і типи стель, бо існує дуже велика їхня кількість, а тому я постарався торкнутися лише найпопулярніших і використовуваних вами. Якщо Вас зацікавила дана тема, звертайтеся, постараюсь допомогти.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 173 | Добавил: admin | Теги: стеля, обробка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar